Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

72 FESTA DEL CÀNTIR

4 d’agost al matí a Argentona

 

La Festa del Càntir, recuperada l’any 1951, se celebra sempre el dia de Sant Domènec, el 4 d’agost al matí. És en aquest matí que es fan els actes de més tradició, com la renovació del “vot de poble” per part de l’alcaldessa de la vila, la benedicció de les aigües de la font de Sant Domènec, la benedicció i venda del “càntir de l’any” i els jocs de força i enginy a l’entorn de l’aigua i el càntir.

L’autora Carme Pinós, important arquitecta i dissenyadora, és la primera dona a qui se li encarrega el disseny des que el Museu del Càntir d’Argentona va iniciar el 2017 la nova sèrie de càntirs d’autor, que tant d’èxit està tenint, fins i tot a nivell internacional, com ho demostra el fet que aquests dissenys, en poc temps, hagin estat exposats a Düsseldorf, Madrid i Milà.

El càntir que ens proposa la Pinós és funcional, permetent la seva funció de contenir i beure l’aigua, i també té la capacitat natural de mantenir l’aigua fresca al seu interior. Es tracta d’un càntir rústic (sense envernissar), d’una gran elegància que, a més, ens suggereix el cos d’una dona. Està acabat amb fang vermell, tan propi de la nostra terrissa, alhora que té alguns elements en blanc que li donen un bonic contrast amb el vermell de l’argila, com la petita franja a la base, l’interior de la nansa i la part superior de l’atuell.

D’aquest càntir se’n produirà un nombre limitat de 3.000 exemplars, cadascun d’ells numerats i al preu de 25€.

Es pot obtenir al Museu del Càntir en l’horari habitual d’obertura i en cas que es desitgi beneït es podrà adquirir el dia 4 d’agost, després de la benedicció, a la parada de la Posta de Càntirs, al costat de la font de Sant Domènec. Durant i després de la Festa Major també es seguirà venent al Museu del Càntir com és habitual.

+ info: www.museucantir.org

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top