Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

ALBERT RÀFOLS-CASAMADA OBRES DE LA COL·LECCIÓ BASSAT (1947-2003)

Inauguració dijous 12 de gener a les 19 h al Museu del Càntir d’Argentona

La mostra d’Albert Ràfols-Casamada, que es presenta al Museu del Càntir d’Argentona amb motiu de la Festa Major d’hivern, ha estat organitzada i comissariada per el Consorci del Museu d’Art Contemporani de Mataró i gràcies a la col·laboració i la generositat de la Fundació Carmen i Lluís Bassat, que han cedit les obres de l’artista per aquesta exposició.

Que presentem ara una mostra d’Albert Ràfols-Casamada no és casual, atès que el 2023 s’escau el centenari del seu naixement, fet que esdevindrà el dia 2 de febrer, durant l’exposició. Sovint cal aprofitar aquests aniversaris per retre homenatge i revisar l’obra dels nostres autors, i més encara en municipis com Argentona, on les oportunitats de veure obres de grans artistes no sovintegen gaire.

Vull incidir en el fet que aquesta mostra és fruit de la col·laboració d’una institució pública com el museu d’Argentona i d’una fundació privada, la del col·leccionista Lluís Bassat i la seva esposa Carmen. Les institucions culturals, del tipus que siguin, cada vegada més es necessiten entre elles per a assolir objectius compartits i els cal treballar de forma conjunta, com ja fan la Fundació Bassat i l’Ajuntament de Mataró, fet que permet exposar els fons de la fundació en un espai tan emblemàtic com la Nau Gaudí.

És evident que cap institució pública de la nostra vila podria tenir en propietat obres com les que avui presentem, i també ho és que els grans col·leccionistes tenen poques oportunitats de mostrar al públic bona part de les seves col·leccions. Per tant, esperem que per molts anys puguem seguir amb aquesta fructífera col·laboració, en benefici de l’art i del seu públic.

Oriol Calvo i Vergés
Director del Museu del Càntir d’Argentona

La mostra es podrà visitar del 12 de gener al 26 de febrer del 2023

Horari: de dimarts a divendres de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h; dissabtes d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h; diumenges i festius d’11 h a 14 h.

Museu del Càntir d’Argentona
Pl. de l’Església, 9
08310 Argentona
Tel 93 797 21 52

+ info: www.museucantir.org

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top