Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

AMADEO BENEDITO GEA. LA CERÀMICA ARTESANAL

del 20 d’octubre de 2021 al 9 de gener de 2022

 

El proper dimecres 20 d’octubre s’inaugura al Museu del

Taulell d’Onda l’exposició Amadeo Benedito Gea (Onda, 1926 – 2009). La Ceràmica artesanal, dins el programa d’exposicions – Els Nostres Ceramistes.

Gràcies a la important col·laboració de la família, els fills d’Amadeu Benedito Gea, Carmen i Ángel Benedito Piquer, hem pogut realitzar aquesta magnífica exposició i reunir una important mostra representativa de l’obra del ceramista, que romandrà oberta a el públic fins al 9 de gener de 2022.

Amadeo Benedito Gea va ser un ceramista onder amb una important producció artística, que ja des de petit destacava en el dibuix, i que amb només 8 anys va entrar a l’Escola Provincial de Ceràmica (Onda, 1925 – 1938), on va aprendre de la mà dels grans ceramistes Vicent Abad Navarro i Rafael Guallart Carpí. Després de la Guerra Civil Espanyola (1936 – 1939) va ser un dels ajudants del prestigiós escultor Joan Baptista Folía, al costat d’altres joves artistes en els magnífics treballs de el retaule del Sagrari i l’Altar Major de l’Església de l’Assumpció d’Onda.
Posteriorment, també va estar treballant en el Taller de Vicente Abad, on es van formar un gran nombre de ceramistes ondenses de la 2º meitat de la s. XX.
Anys després va muntar el seu propi taller al costat de la seva dona, en què va estar treballant fins al final dels seus dies.

Pel que fa a la seva obra, trobem molts treballs en aquarel·les, dibuixos a llapis, pintures en relleu, i diferents tècniques artístiques, encara que cal destacar que Amadeo Benedito es va dedicar principalment a la producció d’encàrrecs de pintures ceràmiques sobre rajola de tipologia i temàtica molt variada. Així doncs es tractaria de sòcols pintats a trepa, relleus ceràmics pintats a mà, rètols comercials, panells de taulellets devocional molt diversa, reproduccions de pintures clàssiques, bodegons, Arts i Oficis, escenes campestres, …. I també a l’elaboració de trepes per a la decoració de rajoles. La gran majoria d’aquests encàrrecs eren per a fàbriques de rajoles, moltes d’elles d’Onda, i importants empreses distribuïdores de ceràmica com Industrial Ceràmica Vallvé SA (Esplugues- Barcelona) o la Casa Coral (Vilafranca de Penedès), entre d’altres, de manera que gran part de la seva obra es troba repartida per tot Espanya i també a l’estranger.

Així doncs, amb aquesta exposició temporal novament volem homenatjar i posar en valor tot el llegat artístic d’aquella generació de ceramistes onders que van contribuir amb la seva gran tasca a la importantíssima tradició ceràmica artística d’Onda.

Museo del Taulell “Manolo Safont”
c/ París s/n 12200 Onda (Castellón)
Tel. 964 770 873
info@museoazulejo.org 

+ infowww.museoazulejo.org

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top