Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

LA CERÀMICA, EINA I FICCIÓ

Una exposició d’Antònia Carbonell

Del 16 de maig al 25 de juny

L’ ACC presenta l’obra de la ceramista valenciana Antonia Carbonell el proper mes de maig a la seva sala d’exposicions. Graduada en arts plàstiques en ceràmica, llicenciada en Belles Arts en l’especialitat de dibuix i doctorada per la Universitat de València, ha compaginat la feina de mestra de taller de ceràmica a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló durant gairebé tres dècades, amb la participació en nombroses exposicions tant col·lectives com individuals.

El seu treball es caracteritza pels volums compactes i la força en la forma, en contrast amb un subtil diàleg amb el color, la textura i les qualitats dels materials.

La ceràmica, eina i ficció

La vocació per l’expressió plàstica em va portar, el curs 75-76 del passat segle, a matricular-me en la llavors coneguda com a Escola d’Arts i Oficis, ara Escola d’Art i Superior de Disseny de València.

El pla d’estudis vigent en aquell moment contemplava cinc cursos, dels quals, dos eren comuns per a les diferents especialitats. Quan va arribar el tercer curs la meva intuïció, beneïda intuïció, em va encaminar al taller de ceràmica, del qual ho desconeixia tot.

Els anys que vaig passar vinculada al dia a dia de les classes, aquestes estaven enriquides per les lectures, les visites a exposicions, les tertúlies amb professor, companys i companyes. Estímuls tots ells que van marcar inequívocament la meva posterior activitat professional, considerant sempre que, cadascun de nosaltres fem les eleccions dins d’allò que està en la nostra sintonia.

De la mateixa manera que a la vida, busco en la meva obra claredat i contundència com a eix vertebrador, per després conduir la mirada cap allò més subtil, cap als matisos de l’emoció.

En la meva trajectòria, la innocent sensació que el món comença quan tu el descobreixes, va acabar aviat, donant pas a una constant reflexió sobre el sentit de fer -coses-.

Aquesta és la raó de considerar, en la meva vida, la ceràmica com – eina i ficció –.

Eina per a ser, per a reconèixer-se, per a existir. Ficció des de la caverna, on les ombres de l’absurd i banal construeixen la història, sovint davant la nostra passivitat i, en alguns casos, amb la nostra complicitat.

Antonia Carbonell Galiana

Inauguració: dijous 16 de maig a les 19.30h

Activitats paral·leles: Visita guiada, per part de l’artista, el dia de la inauguració, a les 19.30h.

A l’Associació Ceramistes de Catalunya
C/ Doctor Dou, 7, 08001 – Barcelona

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top