Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

“Argila” XXVIIIª Fira de la Terrissa de la Galera

28-30 d’abril i 1 de maig

 

La Galera celebrarà la XXVIIIª edició “d’Argila”, Fira de la Terrissa, del 28 d’abril a l’1 de maig.

Un any més terrissers i ceramistes d’arreu de Catalunya, l’Estat espanyol, Portugal, Marroc, Hongria i  França es retrobaran a la Galera. La Fira estarà situada, com ja és habitual, entre els carrers Major i Sant Llorenç, plaça del Mercat, plaça d’Espanya (plaça de davant de l’edifici de l’Ajuntament), Centre i Travessia del Forn

Hi haurà un espai dedicat a una comunitat autònoma: Castella- la Manxa. Podrem conèixer de primera mà les tècniques i característiques de la ceràmica d’aquesta comunitat així com una mica més de la seva cultura i tradicions.

L’entrada a la Fira és gratuïta. L’horari serà: de 10’00 a 14’00 hores i de 16’00 a 21’30 hores

Hi haurà tot un programa d’activitats al seu voltant:  el 28 d’abril, tindrà lloc lacte oficial d’inauguració de la Fira, a les 18.00 h, a càrrec del Sr. Damià Calvet i Valera. El 29 d’abril se celebrarà el dia de la Comunitat autònoma convidada: Castella-La Manxa i diumenge 30 d’abril, a la plaça de l’Ajuntament, a càrrec de ceramistes hongaresos i mitjançant un forn improvisat hi haurà una demostració de cuita de peces.

Durant els dies de la Fira, hi haurà activitats al taller “Enfanga’t a la Fira” i al taller “Enfanga’t amb els torns” (Plaça de l’Ajuntament),  demostracions al torn a càrrec dels diferents terrissers participants a la Fira (a la Plaça del Mercat) i al Museu Terracota passi d’audiovisuals de terrissa tradicional de Castella-La Manxa.

La peça commemorativa d’aquest any serà el cànter de carreter, 112 peces signades i numerades, realitzades pel terrisser de Úbeda (Jaén) el Sr.  Alfonso Hidalgo Góngora i que un any més es converteixen en peces de col·lecció.

Al Museu Terracota (baixos de l’Ajuntament de la Galera), amb el mateix horari que la Fira, es podrà visitar: la sala 1 (permanent) dedicada a la terrissa i els terrissers de la Galera: procés artesà de creació d’una peça de terrissa, produccions i usos de la terrissa de la Galera, famílies de terrissers, etc. i a la sala 2 (espai dedicat a exposicions temporals), exposició col·lectiva de ceràmica: InfinitaMente de 28 ceramistes que formen part d’ANPEC, l’Associació Nacional de Professionals de Ceràmica. Exposició basada en obres escultòriques de ceràmica contemporània per posar en valor la ceràmica per la seva importància artística i cultural. Peces molt variades en materials, formes i en acabats (fins al 4 de juny). L’acte d’inauguració de l’exposició tindrà lloc una mica abans que l’acte oficial d’inauguració de la Fira de la Terrissa de la Galera (divendres 28 d’abril, a les 17’30 h hores)

Més informació: www.galera.cat

terracota@galera.cat

Tel: 977 71 83 39

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top