Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Can Salamó i els colors de la terrissa bisbalenca

Inauguració: Diumenge 3 de març a les 12:00h

Lloc: Terracotta Museu. La Bisbal d’Empordà

Dates: Del 3 de març al 24 de juny de 2019

Can Salamó i els colors de la terrissa bisbalenca és una exposició monogràfica produïda pel Terracotta Museu sobre la terrisseria Salamó, un dels obradors de terrissa més antics i emblemàtics de la Bisbal. Durant gairebé 250 anys les diferents generacions d’aquesta nissaga de terrissers es varen especialitzar en la terrissa acolorida en els típics colors de la ceràmica tradicional de la Bisbal (el vermell, el blanc palla i el verd).

La presentació serà a càrrec d’Alfons Romero, president de l’Associació Catalana de Ceràmica i estarà presidida per Lluís Sais i Puigdemont, alcalde de la Bisbal d’Empordà.

Aquesta mostra, que es podrà visitar a partir del 3 de març, vol ser un sentit reconeixement a Pere Salamó Sais (1943 – 2017), l’últim terrisser d’aquesta nissaga,  sempre a punt per ajudar i animar les noves generacions de ceramistes. En segon lloc, aquesta exposició vol ser també un homenatge a tota una nissaga de terrissers que varen contribuir, en gran mesura, a mantenir durant generacions i fins als nostres dies, les tècniques tradicionals que han portat a considerar la Bisbal com la capital catalana de la ceràmica.

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top