Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Carte blanche – Violette Fassbaender et Arnold Annen

Un diàleg de vida i de porcellana

del 26 de juny al 25 d’agost

Violette Fassbaender i Arnold Annen, dos grans ceramistes de l’escena contemporània suïssa, comparteixen la seva vida com el seu taller a Basilea. Ambdós desenvolupen des de fa anys un llenguatge al voltant d’un mitjà comú: la porcellana. A les antípodes estilístiques, les seves creacions expressen, tanmateix, qüestions que conflueixen, com la densitat, la llum i el ritme.

El treball de Violette Fassbaender està inspirat intrínsecament en la naturalesa i la multiplicitat de les seves formes. Les seves peces evoquen els traumes de la roca. “Wirrungen” (confusions) és l’exemple perfecte: forma lliure, cos sòlid, escultòric. Irregular en alguns llocs, ja que suggereix un esclat o una ruptura, aquesta peça també està marcada per parets llises i vores sòlids. Darrere d’aquesta aparent robustesa, l’objecte revela una faceta fràgil. Tan aviat com es toqui, es fa tremolar i cansa, oferint una segona interpretació més sensible. Només descansant en un punt de suport, el seu equilibri és inestable i la seva lleugeresa és estranya.

En contrapunt a la seva obra, es presenten les obres d’Arnold Annen. Els grans bols translúcids del ceramista bernès són el resultat de la seva obstinada recerca dels límits de la matèria. Impulsa les capacitats de la porcellana al seu paroxisme, els límits de les molècules, coquetejant amb el seu punt de ruptura. Per les seves revolucionàries fites, Arnold Annen treballa una barreja de pols de porcellana de Limoges (especialment preparada per a ell) barrejada amb aigua de font.

Un poderós diàleg sorgeix de l’enfrontament d’aquestes obres: d’una banda, el poder primari, gairebé cru d’una forma inspirada en la naturalesa i, d’altra, la delicadesa i la fragilitat fins al seu extrem. Tant molt minerals com jugant amb la blancor de la porcellana, aquestes obres ens transporten al món dels pics més elevats on la roca i el gel es connecten. Jugant als contrastos de la llum entre opacitat, reflexió i transparència, aquestes obres donen fe de la riquesa i la diversitat dels plantejaments artístics contemporanis.

Musée Ariana
10 avenue de la Paix – CH – 1202 Genève

T : +41 22 418 54 50
F : +41 22 418 54 51
E : ariana[at]ville-ge[dot]ch

+ infohttp://institutions.ville-geneve.ch/fr/ariana

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top