Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Ceràmica contemporània

Erna Aaltonen, Claire Lindner, Ann Van Hoey, Ursula Morley-Price

Artesanal des del neolític, la tècnica de la ceràmica porta la història d’una civilització i d’una època. Aquesta naturalesa, molt arrelada a la tradició, la fa més propicia a la recerca de la transcendència i fins i tot a la transgressió de l’art contemporani. Durant diverses dècades, l’escultura ceràmica ha experimentat un renaixement fèrtil gràcies a artistes apassionats per les múltiples possibilitats del material (des de les més dures fins a les més delicades) i s’apoderen lliurement.

La Maison des Arts va voler destacar el treball de quatre ceramistes, de generacions i orígens geogràfics diferents, cadascun dels quals testimonia un domini específic que transcendeix el material. Mentre que alguns produeixen peces que recorden les formes utilitàries i formen part d’una tradició terrissera, d’altres se’n desprenen totalment.

Inspirant-se en la natura, Erna Aaltonen crea formes pures, sovint esfèriques, amb superfícies fines de treball, sòbries i gràfiques que captiven l’ull.

Claire Lindner evoca un univers orgànic, vegetal o aquàtic. L’estranyesa i l’aparent suavitat s’expressen sota una superfície granular, amb colors aplicats a la pistola.

Ann Van Hoey desenvolupa una tècnica única de plegar el material, a la recerca de la perfecció formal absoluta. Sovint, combinant els colors pop, les seves obres estan més a prop del disseny.

Les escultures d’Ursula Morley-Price, amb perfils serrats i arquitectures laminades, capten la llum i cobren vida amb els seus efectes fluctuants. La recerca de la lleugeresa i el moviment són els motors d’una obra la complexitat d’execució de la qual desafia la comprensió.

Pel seu alt nivell sensorial, la ceràmica, com altres anomenades tècniques artesanals, seria una de les formes de descomposició de dos mons sovint separats artificialment? Seria més exacte considerar-lo avui, a la vegada de la pintura o l’escultura, com un art plàstic per si mateix.

Dates: del 13 de novembre fins el 14 de desembre de 2019

Horari: de 14h a 18h, tots els dies excepte els dilluns

Galerie de l’Ancienne Poste

Place de l’Hôtel de Ville 89130 TOUCY

Tél. : 03 86 74 33 00

contact@galerie-ancienne-poste.com

+ infowww.galerie-ancienne-poste.com

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top