Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Ceràmica i vi. 2.500 anys d’història

El Terracotta Museu, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i l’Espai del Vi organitzen, el proper 15 de juny, l’activitat Ceràmica i vi: 2.500 anys d’història, una proposta tècnica i sensorial que neix amb la voluntat de recuperar, reivindicar i posar en valor l’antic maridatge entre la tradició ceràmica i la viticultura. A l’Empordà, la producció i comercialització del vi es varen introduir des d’Empúries, ben a prop de la Bisbal d’Empordà, fa més de 2.500 anys. La ciutat grega fou el bressol d’aquest conreu i d’aquest sector que actualment està cultivant grans elogis en el nostre país.

L’activitat s’iniciarà amb una taula rodona amb  arqueòlegs, enòlegs i productors de vi que explicaran el passat, el present i el futur del vi elaborat en ceràmica.

Seguidament, els assistents hauran d’activar els sentits per tal de poder experimentar una innovadora proposta sensorial que tindrà lloc a l’interior d’un dels antics forns del Museu. En aquest espai de dimensions reduïdes es barrejarà música, llum i imatges amb el tacte, els gustos i els aromes de la terra, les vinyes i el vi.

Per acabar, el sentit del gust prendrà el protagonisme amb un tast de vins elaborats en àmfores i servits en copes de ceràmica, que s’acompanyaran d’un tast de formatges de la Casa Martell de Fonteta. El tast permetrà comparar l’antic ús de la ceràmica en el consum del vi amb l’actual ús del vidre.

Preu de l’activitat: 10€
Inscripció prèvia al 972 642 067. Aforament limitat (50 persones)

Per a més informaciódinamitzador.museu@labisbal.cat

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top