Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Del Foc al Vers i Ceramiquetones

DEL FOC AL VERS: d’Eulàlia Sayrach i Feliu Formosa

Del foc al vers és un treball poètico-ceràmic entre amics: Eulàlia Sayrach amb la seva ceràmica utilitària, Feliu Formosa amb la seva poesia inspirada en les peces, Jordi Parra en l’excel·lent treball fotogràfic, i José Corredor-Matheos amb un pròleg que és una delícia, han acompanyat amb tanta sintonia i harmonia a la ceràmica d’Eulàlia Sayrach en el llibre Del foc al vers. Tots quatre fent un càntic a la ceràmica, una de les Belles Arts no reconeguda com a tal, tan menystinguda, ella, que és la més antiga, la mare de moltes de les altres arts. Ells han volgut honorar i reivindicar la ceràmica dels principis o origens de la ceramista, la ceràmica més utilitària, més senzilla, amb predomini dels turqueses i dels blancs, tot buscant la bellesa en la quotidianitat, en l’art utilitari, aquell que palpes i estimes a diari, i que la ceràmica ens ofereix i a diferència d’altres arts.

L’Eulàlia vol agrair aquest escalf poètic i fotogràfic. També vol donar les gràcies a l’Esther Ramos, i el seu donar-se sense reserva, de qui diu que ho ha après pràcticament tot en ceràmica. I al seu pare, Narcís Sayrach amb un dels seus millors amics, Sant Jordi, sense els quals segurament en Feliu i ella no s’haguessin conegut i ni fet tan amics, així com a la seva mare, la Pili, que sempre va dur les seves joies ceràmiques amb tot l’orgull del món.

I estirant una mica més el fil, anant més endins de terra, aquest projecte és un cant a l’amistat, a l’amor, a la bellesa. Un cant, com diu en José, a l’art únic que és la vida.

CERAMIQUETONES: d’Eulàlia Sayrach i Produccions Impossibles

Per commemorar els 25 anys de les trobades d’un grup de gent lligada a la cultura conegut com a Vilamarins, es va crear un projecte artístic únic. El projecte consisteix en 15 llibres d’artista, anomenats plaquetones, cada un d’ells dedicat a un membre diferent del grup. Les plaquetones van ser presentades en actes poc convencionals i en llocs emblemàtics, com una biblioteca modernista, un antic amfiteatre anatòmic, la goleta turca Karya, el claustre de Sant Pau del Camp i la Sala d’Actes de l’Escola del Treball.

L’any 2018, aquestes obres van ser exhibides amb gran èxit a Temps de Flors de Girona juntament amb les iketones, les representacions florals de cada un dels llibres d’artista. Uns mesos més tard, i també amb molt bona acollida, vam dur aquest esdeveniment a la Sénia (Montsià) per inaugurar la Casa de l’Artista en Terres de Cruïlla.

Després de la pandèmia, finalment, aquesta singular exposició arriba a Barcelona ampliada. A més de les plaquetones i les iketones, també s’hi podran veure les ceramiquetones, les representacions ceràmiques de les representacions florals dels llibres, a cura d’Eulàlia Sayrach i Muñoz de Morales. Última oportunitat de gaudir d’aquest projecte multidisciplinari tan suggerent i creatiu en unes visites guiades que us sorprendran.

Produccions Impossibles

Exposicions: De l’11 al 14 d’abril de 2023

Inauguració: Dimarts, 11 d’abril a les 19.00 h

A l’Associació Ceramistes de Catalunya
Carrer Doctor Dou, 7, 08001 – Barcelona
Horari: De dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 i de 17:00 a 20:30 h

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top