Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Cinco países, una visión

L’exposició, del 24 de setembre al 3 de novembre de 2019, reuneix un total de 42 obres dels ceramistes Abbas Akbar, Arturo Mora Benavent, Giampietro Rampini, Jonathan Chiswell Jones, John Kuczwal i Joan Carrillo, al Museo Nacional de Cerámica González Martí.

El punt en comú de totes les peces exhibides és l’ús del reflex metàl·lic, des de propostes formals i estètiques diferents. L’iranià Abbas Akbari homenatja en set bols la figura i l’obra de set importants poetes perses clàssics. Joan Carrillo, procedent de Catalunya, utilitza la tècnica del reflex ceràmic d’una manera molt personal aplicada a escultures en forma de recipients. El britànic nascut a Calcutta, Jonathan Chiswell Jones, presenta obres de porcellana de temes naturalistes amb influències de William De Morgan i de l’estètica modernista.

Els temes inspirats de la natura estan igualment molt presents en l’obra de l’alemany format a Austràlia, John Kuczwal, creant segons les paraules del comissari, Josep Pérez Camps, “un entorn suggerent i de vegades enigmàtic”. El valencià Arturo Mora (Manises, 1970) és un especialista en la reproducció de peces de ceràmica de reflex metàl·lic de Manises dels segles XIV-XVI i treballa a més en una sèrie d’obres de caràcter més conceptual. El brasiler Giampietro Rampini és el continuador del taller artesanal que va fundar el seu pare Pietro Rampini. Part de la seva obra ceràmica de reflex metàl·lic s’inspira de les peces renaixentistes de la ciutat italiana de Gubbio.

Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias González Martí

C/ Poeta Querol, 2

46002 Valencia (España)

Tel: (+34) 96 351 63 92

Fax: (+34) 96 351 35 12

www.culturaydeporte.gob.es/mnceramica

difusion.mceramica@cultura.gob.es

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top