Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Claudi Casanovas. Pedrets & All shall be well,

Del 6 de juliol al 6 d’octubre de 2019

a la Sala d’Exposicions Temporals del Terracotta Museu de La Bisbal

L’exposició que es podrà visitar en el Terracotta Museu de la Bisbal es pot dividir en tres àmbits diferenciats i es complementa amb un text d’Eva Vàzquez, historiadora de l’art i periodista cultural del diari El Punt Avui. L’Eva Vàzquez és una gran coneixedora de l’obra de Claudi Casanovas i ja va col·laborar amb ell en l’edició del llibre “Claudi Casanovas. Ceràmiques 1975 – 2015” (2016, Úrsula Llibres).

El primer àmbit està dedicat a mostrar una part de les peces que composen el Jardi de la Lluna plena, que Eva Vàzquez ens descriu “unes peces de grans proporcions, que estimen poc de moure’s i que tendeixen a sedimentar com un despreniment geològic allà on es posen”. Es tracta d’una sèrie d’una vintena de peces, de les quals en el Terracotta Museu se’n exposen una desena. Aquesta obra al·ludeix al cicle de les fases lunars, on les peces exposades “evoquen la negritud de les verges trobades (“nigra sum, sed formosa”), un negre de basalt, dur com un crani pensant, d’una brillantor secreta que les emparenta amb les pedres màgiques. Les esquerdes i cavitats per les quals respiren, perquè són formes engendrades pel foc, els infon aquest tacte suau i alhora brutal que remet a un origen mitològic”. Tal com ens diu Eva Vàzquez en el text que acompanya l’exposició.

En segon lloc trobem l’obra més recent de Claudi Casanovas i que serà exposada per primer cop. Concretament es tracta de la sèrie que porta per títol All shall be well, and all shall be well, and all manner of thing shall be well (Tot anirà bé, i tot anirà bé, i totes les coses aniran bé), una cita de la escriptora anglesa Juliana de Norwich. La sèrie són noranta peces blanques de porcellana que estan obertes per una cara mostrant el buit intern.

El 2003 la Comissió de Cultura de l’Ajuntament d’Olot va invitar a Claudi Casanovas a participar en un concurs restringit per aixecar un monument en memòria als republicans morts durant la Guerra Civil. Un cop escollit el seu projecte, el 2004 es va començar a bastir la peça “Als vençuts” en el taller que l’artista té a Riudaura. Aquesta magna obre fou inaugurada al 2006 a la banda de l’antiga estació que és a tocar del pont de Sant Roc. En l’exposició s’hi troba una selecció de deu fotografies que mostren el procés de creació, cocció i instal·lació de la peça.

Terracotta Museu

Sala d’exposicions temporals

Sis d’Octubre, 99 – La Bisbal d’Empordà

+ info: www.terracottamuseu.cat

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top