Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

CLAY PROJECT – INTERREG EUROPE

La cinquena reunió del projecte CLAY (suport intersectorial a petites i mitjanes empreses ceràmiques artístiques, innovadores i competitives), finançat pel programa Interreg de la Unió Europea, que té com a objectiu donar suport a les petites i mitjanes empreses del sector ceràmic actuant en polítiques regionals, es va celebrar el dimecres 23 de setembre de 2020.

A causa de l’emergència de Coronavirus, la reunió va tenir lloc en línia, organitzada pel soci del sud-oest Oltenia (Romania). L’objectiu de l’esdeveniment era la presentació i discussió de les idees / esborranys dels plans d’acció per part dels socis de CLAY.

La reunió es va obrir amb la benvinguda de Marilena Bogheanu, directora general de la regió RDA Sud-oest d’Oltenia; Nicolae Sardarescu, alcalde d’Horezu i president de l’Associació Romanesa de Ciutats de Ceràmica (ArCC); per Eugen Savulescu, representant de GAL Depresiunea Horezu i director d’ArCC.

Durant la reunió, els socis del projecte (d’Itàlia, Finlàndia, França, Portugal, Romania i Espanya) van il·lustrar el progrés del treball en plans d’acció que tenen com a objectiu definir les accions adequades per respondre a les necessitats dels territoris i que, seguint les estratègies polítiques de les seves regions, donaran suport a la innovació de les petites i mitjanes empreses ceràmiques.

Les visites previstes per a la reunió es van presentar en forma de vídeos, per mostrar les peculiaritats de la ceràmica d’Horezu (Romania):
1. Presentació de la ceràmica tradicional Horezu;
2. Reinterpretació de motius tradicionals a la ceràmica de Horezu;
3. 3D Systems Pro: una petita empresa que implementa la impressió 3D;
4. Una empresa que desenvolupa el seu negoci en una casa única en forma de gerro de ceràmica.

Els vídeos estan disponibles al canal de Youtube del projecte CLAY.

Durant el proper esdeveniment CLAY, que se celebrarà a Úmbria a finals d’any si la situació sanitària ho permet, els socis presentaran i debatran l’esborrany avançat del pla d’acció i començaran la fase 2 del projecte.

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top