Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

“Continents” i “Onades del Taller” de Xavier Masero

El Museu Marítim de Barcelona (MMB) presenta les instal·lacions “Continents” i “Onades del Taller”, que es podran visitar gratuïtament a l’MMB fins al 20 de gener de 2019.

“Continents” és una instal·lació escultòrica de 350x540x45 m, formada per seixanta àmfores/recipients realitzades en gres refractari (1260º) i intervingudes i pintades amb porcellana. Les peces ceràmiques estan suspeses mitjançant corda trenada de lli a cadascuna de les seixanta estructures de ferro que a la vegada estan unides formant una única i sòlida estructura. El tornejament de seixanta àmfores és obra de Montserrat Carafí.

En aquesta instal·lació, l’artista centra la seva mirada sobre uns objectes discrets que durant segles van modular l’intercanvi i l’explosió de la cultura mediterrània, les àmfores, i reivindica per a elles una categoria major: «No són mers atuells o recipients sense ànima. Van esdevenir continents de saviesa, van nodrir un món». Amb la seva reinterpretació d’aquelles formes primitives com a element essencial, Masero genera un espai on als atuells ja no els cal contenir res doncs són contingut de si mateixos, quinta essència de la civilització mediterrània. Transformats en miralls de les aigües que van solcar, els Continents s’eleven en un mur de saviesa per dir-nos, orgullosos, que la seva singladura és la nostra història.

“Onades del Taller” és una vídeo-instal·lació que acompanya l’escultura d’àmfores. El mateix artista ens ofereix també la instal·lació Onades al taller. El mar no necessita res per a ser mar, perquè és referent en sí mateix. En canvi l’ésser humà fa de la recerca i concepció d’imatges una forma d’expressió del pen­sament, i l’anomena art. És a la nostra mirada sobre les coses on resideix el desig i on descobrim el que anhelem.

Per a més informació: Xavier Masero. Tel: +34 679 102 778. A/e: contact@xaviermasero.com

www.xaviermasero.com // https://www.facebook.com/Xavier-Masero-477763505707323/

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top