Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

CovaDangles

Del 13 de desembre de 2019 al 9 de febrer de 2020.

El Terracotta Museu presenta l’exposició de la ceramista Natàlia Gual ‘CovaDangles’.

L’artista cega de naixement utilitza un procés de sinestèsia en la creació de les seves obres, on a través del tacte amb l’argila se l’hi barregin textures, sons, colors i noms de persones.

L’Associació de Ceramistes de La Bisbal va escollir el seu projecte artístic per formar part de l’actual Cicle d’Exposicions de l’Espai “La Peixera”, una sala d’exposicions del Terracotta Museu que vol fomentar la creació artística en ceràmica, mostrant l’obra de joves ceramistes de gran projecció com la de la Natàlia, que exposarà per primer cop a la Bisbal d’Empordà entre el 13 de desembre de 2019 i el 9 de febrer de 2020.

Amb el nom artístic de CovaDangles, Natàlia Gual (artista cega de naixement) exposarà una mostra de les escultures ceràmiques que formen part de la sèrie “Ceràmiques del cel”. En aquest conjunt de peces de recent creació experimenta amb l’aplicació d’esmalts d’alta temperatura a les cendres.

Totes les figures, completament llises, estan fetes a mà sense la utilització del torn, a través de les tècniques del xurro i del pessic. Cap d’elles és fruit de l’atzar, abans de començar a tocar el material, la Natàlia ja les ha dissenyat mentalment fins al punt de poder-les visualitzar. D’aquesta manera, tot seguit aixeca l’escultura: “La idea ha de penetrar dins la ment, la llavor d’aquesta idea s’ha de fecundar en la zona creativa. S’ha de desenvolupar fins fer-la sortir a la llum amb les mans que la realitzen, amb total delicadesa i acompanyar-la durant la fase de creixement”, argumenta l’artista. Els visitants a la mostra veuran com destaquen les formes arrodonides, es tracta d’una sèrie on trobem mans, rostres de persones i formes naturals que recorden a cargols i petxines.

Terracotta Museu (Espai La Peixera)

Carrer del Sis D’Octubre de 1869, 99

17100 La Bisbald’Empordà

+ infohttp://www.terracottamuseu.cat/

 

 

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top