Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

CrashRaku. Sergi Pahissa i Emilia Musial

El ceramista català Sergi Pahissa i la ceramista polonesa Emilia Musial exposaran una selecció de peces realitzades a través de CrashRaku a l’Espai “La Peixera” del Terracotta Museu. La mostra s’inaugurarà el dissabte 22 de setembre a les 19:30h, i es complementarà amb la realització de la performance titulada “Somnis del foc”, un espectacle que combinarà el foc, la ceràmica i la música en directe.

CrashRaku és una metodologia de treball sorgida de l’experimentació conjunta d’aquests dos ceramistes, un projecte ceràmic que va obtenir el premi a la millor unitat artística del 2017 en el Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc.

Emilia Musial i Sergi Pahissa han dissenyat una metodologia que es basa en la creació a partir de la deconstrucció de la peça. Desprès d’aixecar la peça en el torn, es cou a 1.000 °C en un forn experimental de fantasia. Tot seguit s’esmicola i els fragments es decoren per separat utilitzant diferents tècniques de la família del rakú (naked, sagar, cua de cavall…). Finalment es torna a recompondre la peça a partir de la tècnica del kintsugi (tècnica de restauració japonesa que utilitza pols d’or, plata o platí).

La peça doncs, és el resultat de tot un procés de creació on l’atzar hi juga un paper fonamental, tant a l’hora de trencar la peça com a l’hora de reconstruir-la, donat que les decoracions són aleatòries i es desconeix quin serà el seu aspecte fins al final del procés.

Els forns de fantasia d’en Sergi i l’Emilia solen ser estructures experimentals realitzades amb peces de deixalleria i que tenen la vida efímera d’una sola cuita. Aquests forns es lliguen a una performance com la que varen realitzar en el Festival d’Aberystwyth de Gal·les, o en la passada edició de la Fira Terrània. Per la inauguració de l’exposició realitzaran una acció titulada “Ikebana of fire”, amb música en directe, foc i, evidentment, ceràmica.

L’exposició estarà oberta al públic del 22 de setembre al 25 de novembre.

      

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top