Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Curs de pastes expansives i altres escumes ceràmiques

En el curs s’explicaran les diverses formes d’obtenir ceràmiques amb porositat elevada. Les escumes ceràmiques reuneixen un ampli grup de materials desenvolupats per la indústria des de principis del s. XX per a un extens nombre d’usos. Les característiques d’aquestes ceràmiques depenen dels mètodes utilitzats per generar la porositat que les caracteritza. De tots ells, el curs es centra en l’expansió dels materials durant la cocció. David Rosell, ceramista amb més de 20 anys d’experiència, investiga des del 2010 l’ús d’aquests materials i les seves possibilitats expressives.

Els assistents al curs obtindran els coneixements per desenvolupar la seva pròpia investigació comprenent els materials i les condicions que provoquen l’escumat mitjançant sèries de mostres sobre rajoles. S’elaboraran pastes preparades per expandir-se i com adaptar-les a la temperatura i característiques de treball. S’aplicaran engalba i esmalts sobre les pastes expansives veient les reaccions que es produeixen entre ells.
L’alumne haurà de dur 2 peces bescuitades de fang vermell i 2 peces bescuitades de refractari (mides màximes 20x20x20 cm), també trossos de pissarra.

Professor: David Rosell. Preu del curs: 200 €.
Lloc: Escola Arsenal de Vilafranca del Penedès
Dates i horaris: 26, 27 i 28 de juny de 2018, de 10 a 14h i de 16 a 20h.
Dirigit a: estudiants de ceràmica i ceramistes professionals.
Més informació: Escola d’Art Arsenal. Tel. 938 921 362 o al web: www.arsenal.cat

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top