Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

De terrissa i terrisseries. Un tast a la col·lecció de Sergio Sabini Celio

El divendres 18 de gener a les 20:00h, deprés de la presentació del catàleg de La ruta migratòria, s’inaugurarà l’exposició temporal De terrissa i terrisseries. Un tast a la col·lecció de Sergio Sabini Celio, a l’Espai “El Forn”. Com el seu títol indica, aquesta mostra està dedicada a la col·lecció privada de Sergio Sabini, un dels col·leccionistes de ceràmica més importants del país.

Tot i que la seva activitat professional s’ha desenvolupat en el món empresarial i judicial (com a auditor de comptes), el seu afany i impuls col·leccionista per la terrissa popular l’han portat a adquirir, recuperar, reunir i mantenir una extensa i coherent col·lecció que actualment alberga més de 7.500 peces, amb una amplia mostra de la cultura material terrissaire, des de càntirs, olles, gerres, tenalles, menjadores i abeuradors per animals fins a joguines de tota la península.

L’exposició que ara s’inaugura mostra una selecció de peces de diferents terrissaires de la península ibèrica, d’entre els segles XVII i XIX. Peces d’una gran qualitat i ricament ornamentades on en podríem destacar una plata fonda de la Bisbal d’Empordà del S. XVIII i una gerra de vi de Castrojeriz (Burgos) del s. XIX.

L’Espai “El Forn” és un dels espais expositius més singulars del museu. Un dels antics forns de la fàbrica de la Terracotta ha passat a ser una sala ideal per albergar exposicions de petit format amb peces prominents de col·leccions públiques o privades.

La inauguració es complementarà amb una visita comentada de Sergio Sabini a les peces de la seva col·lecció exposades a la mostra permanent.

Lloc: Terracotta Museu
Sis d’Octubre, 99
17100 La Bisbal d’Empordà

+ info: Telèfon 972 642 067
www.terracottamuseu.cat
teracottamuseu@labisbal.cat

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top