Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Descansi en pau Elena Colmeiro

Us comuniquem la mort de la ceramista Elena Colmeiro, una de les ceramistes de referència de l’Estat Espanyol.

Elena Colmeiro (1932, Silleda, Pontevedra – 2021, Madrid)

Filla del pintor Manuel Colmeiro, va emigrar amb la seva família a Buenos Aires l’any 1941, coincidint amb l’èxode massiu provocat per motius polítics i econòmics que va seguir a la fi de la guerra civil espanyola. El 1948 va ingressar a l’Escola Nacional de Ceràmica, ella mateixa explicava com es va decantar per la ceràmica:

«Mi padre no intervino para nada en mi decisión de elegir la cerámica […]. Mi idea inicial era la de hacer arquitectura, pero eso suponía dinero y en casa no sobraba».

Després d’un recorregut per algunes galeries, rebre beques i premis, cap a finals de la dècada dels seixanta va visitar al mestre Llorens Artigas amb l’afany de seguir aprofundint en el coneixement de la ceràmica.

Les primeres obres d’Elena Colmeiro es desenvolupen en l’àmbit de la ceràmica utilitària que decorava amb colors molt brillants. De mica en mica el procés tendeix cap a una valoració progressiva de l’interior de les formes. A la dècada dels cinquanta, Elena Colmeiro entra en total sintonia amb les propostes informalistes de les arts plàstiques que es desenvolupen en els cercles madrileny i català.

Les seves obres es troben en el Museu de Ceràmica (Barcelona); Museu de Ceràmica González Martí; Parlament de Galícia; Macuf (La Corunya); Museu de Pontevedra; Fundació Museu Salvador Victoria (Rábielos de Mora, Terol); Museu Quiñones de Lleó (Vigo); Col·lecció d’Art Afundación (Vigo); Museu Ariane (Ginebra); Escola d’Art (Edimburg); Keramion Museum (Frechen, Alemanya), i Prefactural Museum (Saga, Japó), entre altres.

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top