Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Descansi en pau Isabel Barba Formosa

És molt dur i difícil emocionalment haver de dir adéu a la nostra estimada consòcia Isabel Barba Formosa, ha estat una gran ceramista i una estimada amiga per molts de nosaltres, sens dubte és una pèrdua important per al col·lectiu dels ceramistes i per la nostra associació, la trobarem a faltar.

Isabel Barba Formosa (1947 – 2021)

Es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona, en l’especialitat d’Escultura. D’aquí, va establir el seu propi taller. Comença el seu aprenentatge al taller del darrer ceramista que hem dit adéu, Jordi Aguadé, i en terrisseria és formar al taller Sedó d’Esparreguera, on aprèn l’ofici entorn als mateixos terrissaires. Membre de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica (AIC), de l’Associació de Ceramistes de Catalunya (ACC) i del Foment de les Arts Decoratives (FAD). Fou docent a l’Escola Massana de Barcelona durant trenta anys, en l’especialitat de torn.

La seva obra revela tècnica, formació i talent. De personalitat inconformista i una visió de futur que la va portar a l’originalitat, força i avantguardisme, trencant motlles amb la ceràmica popular i convertint-la en ceràmica no utilitària. És important recalcar el seu estudi de les formes, l’asimetria en el torn i l’ús de diversos materials. Aconseguint un segell propi que transmet calidesa, bellesa i intimitat, comunicant a l’espectador les possibilitats que aquesta disciplina artística aporta a l’art. Isabel signà la seva obra com Barbaformosa.

Va realitzar exposicions individuals i col·lectives en l’àmbit nacional i internacional.

La seva figura serà recordada, com a la gran ceramista que fou i una gran mestra terrissaire. Barbaformosa ha deixat la seva empremta artística, però sobretot, la recordarem com a la gran persona apassionada, eclèctica i enginyosa que era, la trobarem a faltar.

Descansi en pau estimada Isabel Barba Formosa

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top