Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Descansi en pau Jordi Aguadé

Ens dol comunicar que el passat divendres 21, ens va deixar el nostre consoci Jordi Aguadé i Clos. Ha estat un gran ceramista i sens dubte és una pèrdua important per al col·lectiu i per la nostra associació, el trobarem a faltar.

Jordi Aguadé (1925 – 2021)
Nascut a Barcelona el 1925, Jordi Aguadé fundà el seu taller de ceràmica l’any 1950. Alumne de l’Institut Escola, Aguadé va ser aprenent del ceramista Josep Llorens Artigas a l’època en què el taller d’Artigas col·laborà amb Joan Miró en algun dels seus murals ceràmics de grans dimensions. Aguadé va acabar la seva formació a París i Suècia, on va rebre la influència dels corrents estètics escandinaus. En tornar a Barcelona, els dissenys de les seves figures i la seva ceràmica d’ús revolucionen el mercat de la ceràmica.

Jordi Aguadé fou un dels membres fundadors de La Cantonada, un grup de disseny multidisciplinari de gran rellevància durant els anys 60 i 70. Des del 2003 és membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts i de Sant Jordi, en el 2015 fou distingit amb la Creu de Sant Jordi.

“El gerro més bell no vol dir que sigui el més treballat; pot ser-ho aquell en el qual el foc ha col·laborat més i li ha deixat agafar un vermell, un blau o una textura apropiada… Si el foc no acompanya, per molt que es treballi no es pot fer res”

Jordi Aguadé

La seva figura serà recordada, com al gran ceramista que fou, amb un treball rigorós i inconfusible, sempre amb gran ofici. Un gran mestre i divulgador per a molts del col·lectiu, el trobarem a faltar.

Descansi en pau mestre Jordi Aguadé

Fotografia: Francesc Melcion / diari Ara

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top