Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Descansi en pau Maria Bofill

Malauradament hem de comunicar la mort de la ceramista Maria Bofill, per a molts de nosaltres ha estat un referent i una gran mestra. Sens dubte una pèrdua importantíssima per al col·lectiu dels ceramistes.

Maria Bofill (1937 – 2021)

Formada a l’escola Massana, on feu de professora des de 1965 fins que es va jubilar el 2002, Bofill va destacar amb una llarga trajectòria com a ceramista amb exposicions a tot el món i estades de recerca als principals centres d’investigació de la ceràmica internacionals.

Amb més de seixanta anys en el món de la ceràmica, l’obra de Maria Bofill és extensa i àmpliament reconeguda en el món de l’art, tant a Catalunya com a la resta del món. Des del 1980, la porcellana fou el material més habitual i característic de la seva producció, al costat de la ceràmica en gres i la refractaria. La seva gran font d’inspiració prové de la natura: muntanyes, mars, jardins, però també rius, núvols i infinitat de referents paisatgístics que la ceramista catalana reinterpreta artísticament a través del filtre de la seva mirada. També les formes arquitectòniques van ser molt de temps els seus referents i motivació artística.

La seva figura serà recordada, com a la gran artista-ceramista que fou, com a figura de prestigi i de llarga i prolífica trajectòria professional com a creadora i també com a una magnífica persona, la trobarem a faltar.

Descansi en pau companya Maria Bofill.

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top