Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Descansi en pau Neus Segrià

Ens dol acomiadar-nos de la nostra estimada consòcia Neus Segrià, ha estat una gran ceramista i sens dubte és una pèrdua important per al col·lectiu i per la nostra associació, la trobarem a faltar.

Neus Segrià i Fortuny (1931 – 2021)
A l’institut va descobrir el seu interès pel dibuix i la pintura, que compaginava per les tardes treballant al taller de l’escultor Pere Vidiella un parell de dies a la setmana. Després va assistir a l’acadèmia de dibuix de Miquel Pàmies i a l’estudi del pintor Ramon Vinyes. La seva família va veure la seva vessant artística, però pensava que li calia una professió amb més seguretat. Va anar a Barcelona a estudiar a l’Escola d’Alts Estudis Mercantils, estudis que compaginava amb el dibuix, pintura i ceràmica a l’Escola Massana.

Desprès d’anys dedicant-se a la seva vida familiar, en una visita al monestir de Montserrat li cridà l’atenció una ceràmica procedent del taller de l’Enric Sedó, i es posà en contacte amb el taller ubicat a Esparraguera, on va començar el seu aprenentatge en el món de la ceràmica. Durant cinc anys s’hi desplaçà dos cops per setmana i va establir una relació professional i d’amistat amb l’Enric Sedó. Va treballar intensament amb el torn. A Esparreguera va conèixer un dels ceramistes més internacionals del nostre país, Llorens Artigas i va treballar amb el ceramista Antoni Cumella.

Per perfeccionar-se tècnicament, viatjà al Japó, al taller dels germans Nazzary a Tòquio; també va assistir a cursos impartits per ceramistes de renom internacional. A partir d’aqui realitzà innumerables exposicions i col·laboracions amb grans artistes del nostre país.

La seva figura serà recordada, com a la gran ceramista que fou, amb un treball inconfusible, d’uns esmaltats refinats, profunds e impecables. També recordarem la seva naturalitat generosa com a persona, la trobarem a faltar.

Descansi en pau estimada Neus Segrià.

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top