Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Ed Lebok. Conferència sobre l’obra de William Underhill: La Geometria de la bellesa

17 de novembre de 2022 a les 16.30 h

 

Ed Lebow, llicenciat en BFA l’any 1976 amb honors per l’Escola d’Art i Disseny, NYSCC de la Universitat d’Alfred, és un escriptor, estudiós i professor d’art guardonat. Lebow ha rebut el National Endowment for the Arts Critics Award. És l’autor principal del proper llibre de 2023 William Underhill: Casting A Legacy produït per l’Alfred Ceramic Art Museum i publicat per Arnoldsche Art Publishers, Stuttgart, Alemanya.

Lebow ha contribuït amb crítica d’art, articles i assaigs a catàlegs de museus i galeries, i publicacions com American Ceramics, American Craft, House & Garden, Industrial Design, Metalsmith, Phoenix New Times, Places, Studio Potter, Vogue, On The Ground. Ha escrit assajos en catàlegs i llibres sobre artistes ceràmics Kenneth Ferguson, Chris Gustin, Karen Karnes, Jean-Pierre Larocque, Joan Miró, Ken Price, Akio Takamori i Kurk Weiser. A més, entre 1989 i 1996, Lebow va proporcionar visió, planificació, pressupostos i direcció general per al premiat Programa d’Art Públic de la ciutat de Phoenix, integrant l’art a l’arquitectura i la infraestructura.

El 21 d’abril de 2022, l’Alfred Ceramic Art Museum inaugurà una exposició de l’extraordinària obra de l’escultor William Underhill. En gran mesura, centrada en les formes de vaixells fetes des de principis de 1960 fins a principis de 2000.

Underhill és força clar: “Faig bols metàl·lics, recipients de bronze fosos pel procés de cera perduda. El vas és una forma primària, irreductible i completa”. A això afegeix: “El nostre subconscient parla en poesia, en metàfores infinitament riques i variades. Sempre estem fent equivalents a través de tots els sentits, tots els mitjans: moviment, so, llum i color. Fer metàfores, analogies: tot això és poesía”.

Amb arrels profundes al sòl cultural de Califòrnia dels anys 50, Underhill va arribar a East per ensenyar a la Universitat Alfred des de 1969 fins a la seva jubilació el 1997.

Underhill va estudiar amb el llegendari artista ceràmic Peter Voulkos i va desenvolupar una estreta i inspiradora amistat amb la famosa ceràmica. l’artista Stephen De Staebler. Va treballar amb el famós arquitecte Buckminster Fuller a la Universitat de Califòrnia a Berkeley, Escola d’Arquitectura on també va estudiar amb el dissenyador Charles Eames. Underhill ha escrit: “Si Voulkos era el meu guru de l’olla com a expressió escultòrica, Buck Fuller era el meu guru de l’olla com a meravella d’enginyeria”.

Underhill es va inspirar molt en la cúpula geodèsica de Fuller i va dirigir un equip de disseny d’estudiants per construir una cúpula geodèsica com a santuari d’ocells per al departament de parcs d’Oakland Califòrnia. La cúpula va ser la primera d’aquest tipus que es va construir a la costa oest. Underhill estava estudiant i treballant amb Voulkos quan va fer la seva primera escultura en bronze. En aquell moment, Underhill va començar a convertir el treball d’argila en recipients de bronze i finalment va establir un camí únic per a ell com a artista.

El treball de William Underhill es conserva en nombroses col·leccions permanents, com ara el Carnegie Institute Pittsburg, PA; el Museu d’Art d’Oakland, CA; el Museu d’Arts i Disseny, Nova York; el Museu d’Art de Racine, Racine WI; el Museu Cooper–Hewitt, Nova York i el Museu d’Art del Comtat de Los Angeles, CA; El rei Alfred d’Underhill, figura de bronze, es troba al campus central de la Universitat d’Alfred, Alfred, Nova York.

Alfred Museum de Nova York
Nevins Theatre, Alfred Univeristy
1 Saxon Drive, Alfred, NY 14802

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top