Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

El càntir de l’any 2023. Argilla Argentona

El càntir d’autor del 2023 és obra de Nani Marquina, dissenyadora especialitzada en tèxtil i fundadora de la marca nanimarquina; empresa de disseny, edició i distribució de catifes i articles tèxtils per llar, que es sustenta en els principis de l’observació, la innovació, les emocions i l’afany de contemporitzar les tradicions artesanals.

D’entre els assoliments obtinguts, cal destacar el Premio Nacional de Diseño (2005) i la presidència del FAD (Foment de les Artsi Disseny) entre 2014 i 2019.

El disseny ha estat present a la vida de Nani Marquina des de molt aviat. El seu pare, Rafael Marquina és l’inventor de la setrillera Marquina el 1961 i és reconegut com un dels pioners del disseny industrial espanyol.

Creixent envoltada de creativitat, la Nani se sent atreta per aquest món, però fa el seu propi camí en una nova direcció, experimentant amb el disseny més proper i l’artesania. Va estudiar disseny industrial a l’Escola Massana de Barcelona i seria el 1987, en comprovar l’èxit dels seus primers dissenys tèxtils, que fa néixer la marca nanimarquina.

Des dels seus inicis, la Nani Marquina va prestar especial atenció a la investigació de matèries primeresi en els processos de producció, incorporant a les sevescol·leccions dissenyadors de renom internacional, convertint-se en la primera editora de disseny tèxtil que va apostar pel concepte de “catifes d’autor”.

Als anys 90, el disseny industrial, especialment en el sector empresarial, era un món d’homes. Però això no impedeix a Nani Marquina endinsar-se en l’aventura empresarial més gran de la marca. El 1993 trasllada la producció al nord de l’Índia i l’empresa comença a explorar nous camins de producció i pràctiques artesanals.

El profund respecte per la tradició i la producció sostenible atorguen als dissenys de Nani Marquina un caràcter únic. La marca personal de l’autora queda palesa al càntir d’enguany, que presenta un disseny senzill, però amb un toc especial. Al càntir de Nani Marquina, la bellesa rau en la pinzellada única de la imperfecció.

+infowww.argilla.cat

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top