Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

El dir del no-res és el llenguatge del tot

Exposició de Lluís Clapés al Centre cultural la Pahissa del Marquet-Arts-Lletres-Natura

Fins el 22 de maig de 2022

La Pahissa del Marquet, equipament del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, va inaugurar el dissabte 27 de març de dues exposicions:  ‘El que ells van escriure, a mi m’ha fet feliç. Trenta anys publicant poesia: Cafè Central’, que recull una selecció de les publicacions, il·lustracions i arxiu del segell editorial i ‘El dir del no-res és el llenguatge del tot’, amb ceràmiques de Lluís Clapés.

L’acte va aplegar un nombrós públic que va gaudir d’una visita guiada amb Antoni Clapés, Fina Duran i Víctor Sunyol, els curadors de les mostres. Ambdues exposicions es poden visitar fins al 22 de maig i s’organitzaran activitats complementàries com xerrades i recitals.

“El dir del no-res és el llenguatge del tot” és una exposició i homenatge a Lluís Clapés (Sabadell, 1945 – 2018), fill d’un dels impulsors del Museu d’Art de Sabadell i germà de l’escriptor Antoni Clapés. Professor de ceràmica de l’Escola Illa de Sabadell, la seva obra juga amb els volums en gres i porcellana, i el realisme esquemàtic dels motius animals i vegetals són suggeridors d’una gran llibertat i un primitivisme deliberat. Amb altres artistes sabadellencs, el 2012 creà el plat del Memorial Àlex Seglers, que s’atorga a les persones destacades en els valors de la convivència.

L’ampli coneixement dels materials, el saber copsar l’energia de la forma, la recerca en les tècniques de cocció i el treball al llarg dels anys van anar marcant la trajectòria de l’obra de Lluís Clapés, fins al punt de mostrar-nos com la perfecció és el millor camí per arribar a la senzillesa i com només des de la seguretat d’allò que domines pots eliminar el que hi ha de superflu en la teva creació. (…)

Fina Duran i Riu
Curadora de l’exposició

+info.

La Pahissa del Marquet
La Pahissa del Marquet

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top