Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

En noir et blanc ou en couleurs?

Les col·leccions contemporànies del Musée Ariana

30 de juny – 27 de setembre de 2020

Al setembre, el museu Ariana va demanar al públic que escollís vuit peces per formar la columna vertebral de les exposicions del Museu. Sobre aquesta base, l’organitzadora d’exposicions i comissària titular Anne-Claire Schumacher ha dissenyat un conjunt coherent, amb el color com a tema central.

El negre, el blanc, el vermell … el color és inseparable de la història de la ceràmica. Atesa la vasta paleta de colors disponible, el comissari havia de triar. Va decidir centrar-se en colors primaris: el el blanc immaculat de la porcellana, el negre profund de l’argila manganès i el morat de Cassius com coure, que aporta tant vermell com turquesa.

Per sobre de l ‘evident valor estètic de les obres exposades i de la poesia que se’n deriva, l’exposició expressa tota l’ambivalència d’aquest any singular, una mena d’al·legoria, a través de la exposició: transició del blanc i negre al color apel·lant a la llibertat d’elecció que tenim pel que fa al futur de la societat.

Val la pena assenyalar que la col·lecció de ceràmica contemporània del Musée Ariana comprèn al voltant de 4.000 peces conservades a l’emmagatzematge. Aquesta exposició ofereix als visitants l’oportunitat de veure aquestes obres sota una nova llum, algunes de les quals mai abans havien estat exposades.

Aquest espectacle substitueix a darrera hora l’exposició “Pièces à problèmes. Richard Slee et Robert Dawson, Twenty-Twenty” ajornada fins a una data posterior, davant la impossibilitat dels artistes per viajar amb les seves obres.

Per a més detalls: www.ariana-geneve.ch

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top