Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Erik Schmitz. Essència

Erik Schmitz presenta en exclusiva, en el Museu del Càntir, obra creada expressament per a l’ocasió 

Inauguració: divendres 8 de gener de 2021, a les 19 h.

(Donat el context actual d’emergència sanitària, l’aforament serà limitat i l’acte es retransmetrà en directe per Facebook)

Nascut a Alemanya i crescut a les Terres de Ponent. Utilitza l’art com a mitjà per comunicar-se i manifestar pensaments. Concep la creativitat com una via intuïtiva, subtil i suggeridora entre l’artista i l’espectador-receptor.

L’interessa el concepte però la seva prioritat és que l’observador rebi i s’identifiqui amb l’obra. És per això que els protagonistes de les seves creacions són la figura humana i animal, la vegetació, el paisatge i la geografia.

A través de la temàtica, el contrast i el gran format pretén trencar amb la quotidianitat, les rutines contemporànies i els estigmes establerts. Busca també oferir un respir que pugui donar lloc a la reflexió i que aquest doni pas a una millor convivència.

L’exposició que es presenta aquest novembre al Museu del Càntir és una exclusiva, fruit del procés creatiu de l’artista en els darrers anys. L’essència és el principi, la causa i el convit a una reflexió personal, autoreflexió que ens porta a entendre la societat com un tot, la forma i la varietat dins d’aquesta. L’exposició engloba, d’una banda, una mostra del recorregut de l’artista en els darrers anys, camí que li ha servit per arribar a la seva essència. D’altra banda, presenta noves creacions que indaguen en el concepte de l’exposició i que han estat creades especialment per a aquesta ocasió.

Llicenciat en Belles Arts per la UB el 2016 a Barcelona, es va especialitzar principalment en escultura; però durant els seus estudis a la UNAM, a Ciutat de Mèxic, també va aprendre les tècniques del gravat i l’estampació. El 2020 finalitza els seus estudis com a Tècnic superior d’Escultura aplicada a l’espectacle i en Projectes i direcció d’obres de decoració. Realitza obres per a l’espai públic i participa en nombrosos festivals d’art i exposicions col·lectives arreu de la província de Lleida, Catalunya i Espanya.

L’exposició es podrà visitar fins al 21 de febrer de 2021 
Horari:
Dimarts a divendres de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h
Dissabtes d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h. Diumenges i festius d’11 h a 14 h

Museu del Càntir 

Plaça Església, 9 – 08310 Argentona, Barcelona

Tel: 937 97 21 52

+ infowww.museucantir.org

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top