Associació Ceramistes de Catalunya

Del 2 al 28 d’abril es pot visitar la mostra de cerámica de Marta Martínez a la sala BisbalCeram.

Es una mostra de l’última obra en cerámica de nostra artista catalana Marta Martínez.

 

BisbalCeram

Ctra. C-66  km. 2,5

17121 CORÇA (Girona)

logo festival 8

EL LLIBRE D’ARTISTA PER ELS CERAMISTES

Associació ILDE, en col.laboració amb Associació Ceramistes de Catalunya

Exposició del 15 d’abril al 8 de maig de 2015

Inauguració: 15 d’abril a le 19,30 a la seu de l’ACC, carrer Doctor Dou núm. 7

Llibres i ceràmica: una tradició antiga, pròpia de la comunicació i la narració mitjançant objectes d’ús quotidià, renovada per artistes ceramistes contemporanis que han acceptat el repte de “fer llibres” amb material ceràmic.

Un  record que va començà el 2009 en ocasió del Festival del Llibre d’Artista i la Petita Edició, i que va seguir amb les trobades amb Teresa Gironès i Elisa Pellacani en el  taller de la ceramista catalana, experimenant tècniques i trobant similituds en els processos útils a la realització dels objectes-llibres entre paper, ceràmica, enquadernació i estampació.

Inspirats pel tòpic del Festival 2015 “Book Seeds” Llibres llavors, les obres de l’exposició son veritables llavors de nova creació, posant l’accent sobre problemàtiques de reproducció i altra manera de comunicar a través de la lectura i també a través del tacte amb altres materials.

S’exposen obres de:

Fina Casaus, Teresa Gironès, Ariadna Goberna, Lola Gratacós, Dàmaris Llaudis Reyes, Roser Oter Blasco, Josefina Miguel Solà, Mercè Mir, Elisa Pellacani, Mercè Pla i Blage, Anna Maria Redón Honrubia, Susana Requena, Riana Rocchetta, Carme Riu de Martin, Ceracle (Dariusz Kuzniak e Ivan Garcia), Cristina Márquez Navarrete

L’exposició, en el marc del 8è Festival del Libre d’Artista i la Petita Edició, obre l’itinerari expositiu 2015, amb la següent programació:

Dijous 16 d’abril, 18h. a l’Istituto Italiano di Cultura

Dimecres 22 d’abril, 19h a CRAI Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història de la Universitat de Barcelona

Dijous 23 d’abril de 12 a 20h a la Plaça de Sant Just i Pastor

Divendres 24 i Dissabte 25 d’abril, tot el dia, al Centre Cívic Pati Llimona

Dimarts 28 d’abril, 18h, a la Llibreria Loring Art

 

BOOK SEEDS

El llibre d’Artista, llavors de noves edicions

Direcció:  Artística Elisa Pellacani

torn-PRIMAVERA-15.2El curs té una durada de 8 hores impartida en dos dies. Es vol indroduïr els alumnes a la pràctica del torn de terrisser.

Horari: de 10 a 14 hores

Preu: 100 €. Cuita i materials inclosos.

Opcions:  25 i 26 d’abril    o     16 i 17 de maig

Centre d’Art La Rectoria

Avgda. Quatre Camins, s/n

Tel: 93 845 00 59

08458 Sant Pere de Vilamajor

 


 

Exposició actual a la Sala d’Exposicions de l’ACC

Elmeutorn-fotoDel 6 de febrer al 8 d’abril de 2015

En aquesta exposició l’artista mostra diferents tipus de peces: Crisàlides, peces fetes a partir de la combinació de formigó ceràmic i porcellana, aplicada a torn; Capolls, peces inspirades en els capolls dels cucs de seda; gerros, bols i conques. Totes les peces son cuites a alta temperatura a 1.280 ºC en atmosfera reductora en un forn de gas propà. Des de petit el torn ha estat un ofici que m’ha meravellat, en la present exposició hi presento pràcticament la totalitat de les obres , son peces elaborades d’una sola tirada, cercant sempre un perfil definit , clar i senzill . Crec que una peça tornejada no està del tot acabada fins que d’una manera u altra la vesteix un tractament ceràmic , és per axó que m’ha estat important  i imprescindible disposar de bones formulacions d’esmalts, engalbes , etc… Coure amb foc, en atmosfera de reducció, també ha estat des de sempre la meva elecció, les flames embolcallen  i configuren el color. Pep Madrenas Lloc: Associació Ceramistes de Catalunya. C/ Doctor Dou, 7 baixos 1a – 08001 Barcelona Horari: de dilluns a divendres 10/13,30 – 17/20,30 Més informació: Tel: 93 317 69 06  –  acc@ceramistescat.org

  logo_tecno_piro-apaisat