Associació Ceramistes de Catalunya

Logo-Angela-Colls
festesoci Tarifes trimetrals 2015: Soci estándar: 40,50 €. Soci estudiant: 18 € Tarifes anuals: Soci col·laborador: 50 €. Subscriptor revista (2 números per anys): 18 €.  
banner-iQ2015-300x250px
logo acc lateral web (1)
unnamedMAR DE TERRA de Judith Pellicer i Xavier Masero Inauguració 17/01/17 Ubicació: Associació Ceramistes de Catalunya; Carrer Doctor Dou, 7 (Barcelona)

musclos

Potser no sempre és veritat que el tot és més que la suma de les parts. Si a la saviesa terrosa de la ceramista experta, pacient i exigent, de la Judith Pellicer, afegim la mirada neòfita de l’artista que contínuament explora, l’afany per trobar estructures i ordenar el món d’en Xavier Masero, la seva incansable recerca de textures per eixamplar la seva obra, arribem a una confrontació creativa de la qual sorgeix una obra diferent, híbrida, mestissa, que barreja la tradició ferma, arrelada a prop, amb l’atreviment creatiu d’inspiració remota i ressons orientals.

Potser aquest cop sí, potser la mirada d’en Xavier sobre l’oceà salvatge, tempestuós, no hauria esdevingut mai un Mar de Terra, flotant, volàtil, estàtic i inquietant, si la Judith, generosa, no l’hagués donat suport amb l’ofici i el talent de la seva prestigiosa trajectòria.

La proposta de la Judith i en Xavier ens endinsa en una massa d’aigua, de terra i de contradiccions; una proposta que explora, d’una banda, el paisatge i el seu embolcall cru, la seva fluïdesa atàvica, la serenitat salvatge del color, la seva raó natural; i d’altre, la insaciable inquietud de trobar estructures per apaivagar el nostre afany, la perpètua i irracional recerca de sentit, la mirada insubornable de l’home que contínuament pregunta.

Inauguració: 17 de gener a les 19.00 h

Exposició: des del 17 de gener al 19 de febrer de 2017

Associació Ceramistes de Catalunya
Doctor Dou, 7, baixos – 08001 Barcelona

 

 

dobra-2

Fins al 29 de gener es pot visitar l’exposició D’obra. Ceràmica aplicada a l’arquitectura, la primera exposició que recorre 12 mil anys d’història mostrant una selecció de tres-centes peces des de l’antiguitat fins avui.
El recorregut de l’exposició permet descobrir el paper clau que ha tingut i té la ceràmica en la vida humana. Repassa els nombrosos avenços, invencions i innovacions que, al llarg dels segles i en un marc geogràfic molt ampli, ha experimentat la ceràmica aplicada a l’arquitectura. S’inclouen exemples característics de les principals cultures i moments històrics, des de Mesopotàmia, l’arquitectura grega i romana a projectes del segle XXI, peces que dialoguen amb obres de reconeguts artistes, com Picasso, Miró, Dalí, Chillida, Vilató, Barceló o Miquel Navarro, entre altres.
Des dels fonaments fins a la teulada tots els elements constructius d’una casa es poden fer de tova i terracota D’obra, comissariada per l’arquitecte Pedro Azara, remarca tant els usos i pervivència del fang, especialment del maó i la rajola com a materials constructius essencials al llarg de mil·lennis, així com el seu rol simbòlic, protector i estètic. Continue reading

 

mariscal-ceramica_3Professor: Josep Maria Mariscal

Dates: 22 i 25 de febrer. 2 sessions de 7,5 hores.

Horaris:  Dimecres i dissabte de 10 a 14 i de 15.30 a 19 hores

Total hores: 15 hores

Preu: 200 € +20 € material

Es tracta d’un curs dirigit tant a aquells que mai hagin fet cristal·litzacions com aquells que, tot i que ja han fet, no han obtingut els resultats desitjats.

En ser un curs de dos dies començarem per la part pràctica i amb la formulació i aplicació d’uns esmalts bàsics per continuar el segon dia amb una part teòrica per entendre el procés i poder crear cadascú els seus propis esmalts de cristal·litzacions. Continue reading


  logo_tecno_piro-apaisat
Banner-iq2015-728x90px