Associació Ceramistes de Catalunya

Logo-Angela-Colls
festesoci Tarifes trimetrals 2015: Soci estándar: 40,50 €. Soci estudiant: 18 € Tarifes anuals: Soci col·laborador: 50 €. Subscriptor revista (2 números per anys): 18 €.  
banner-iQ2015-300x250px
logo acc lateral web (1)

Pròximes exposicions a l'ACC

FEBRER. Neus Segrià

jarrón

Inauguració :   4 de Febrer de 2016  a les 19h
Dates : del 4 de Febrer al 20 de Març
Lloc: Sala d’exposicions de l’ACC , carrer Dou 7, Barcelona
Totes les obres de Neus Sagrià realitzades al torn són sòbries, senzilles, podríem dir clàssiques , belles i pures. I que fan difícil d’escapar-se de la temptació de tocar-les.
Leo Tavella,catedràtic de la facultat d’Art d’Oberà (Argentina)
Llibre , Neus Segrià / Ceramista  · Ofici i Creació

MARÇ. Yukiko Murata

yaka

Inauguració : 31 de Març  de 2016  a les 19h
Dates : del  31 de Març al 8 de Maig de 2016
Lloc: Sala d’exposicions de l’ ACC , carrer Dou 7, Barcelona
Totes les meves obres són mitjans perquè cada persona pugui  reconèixer la seva memòria. Yukiko Murata
Catàleg , Maestros de la ceràmica y sus escuelas , Maria Bofill

"Totes les meves obres són mitjans perquè cada persona pugui  reconèixer la seva memòria." Yukiko Murata

MAIG. Rafaela Pareja

parejaInaguració: 12 de Maig a les 19 h
Dates: del 12 de Maig al 12 de Juny
Lloc: Sala d’exposicions de l’ACC, carrer Dou 7 , Barcelona
Treballant amb la forma, tancant l'espai i jugant amb els seus buits, les idees apareixen del profund, i del desig de ser realitat.
Catàleg , IX Salon de la Céramique d’Art Contemporaine .
Céramique 14 Paris

“LA CERÀMICA EN L’ARQUITECTURA I L’ESPAI PÚBLIC”
Barcelona, 12-16 de setembre de 2016

Nova data límit: 15 de febrer

Amb motiu del 47è Congrés i Assemblea General de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica (AIC) s’organitza una trobada d’experts internacionals per analitzar el paper de la ceràmica en la seva relació amb l’arquitectura i espai públic. El congrés l’organitza l’Associació de Ceramistes de Catalunya i tindrà lloc al Disseny HUB de Barcelona durant els dies 12, 13, 14 i 15 de setembre de 2016, restant el dia 16 dedicat a una ruta als diversos llocs d’interès ceràmic de Catalunya.

En el Congrés s’analitzaran tres aspectes fonamentalment:
1. Art i natura: l’arquitectura modernista i la ceràmica
2. Arquitectura contemporània i ceràmica: sostenibilitat
3. Ceràmica i espai públic: visió urbanística, artística i antropològica

La trobada comptarà amb la presència de prestigiosos experts internacionals que participaran en unes sessions plenàries aportant elements i experiències diverses per a la reflexió i el debat. Les llengües de comunicació durant el congrés seran el català, el castellà, el francès i l’anglès.

Fem una crida a proposar comunicacions per a participar en el congrés. Les propostes s’enviaran per correu electrònic, sol·licitant confirmació de lectura, al correu:
academic-aic2016@ceramistescat.org.
Aquestes comunicacions tindran una durada de 15 minuts d’exposició per part de cada ponent, per procedir després a 5 minuts de preguntes i debat amb el públic. S’enviarà primer un resum (màx. 250 paraules) en un dels idiomes del congrés, així com un breu CV (màx. 150 paraules) fins el 15 de febrer de 2016.
Lloc web oficial: www.aic-iac.org

galera-2016

Del 29 d’abril a l’1 de maig de 2016.

Terrissers i ceramistes vinguts d’arreu de Catalunya, l’Estat espanyol, Portugal i Marroc mostraran i vendran  les seves peces. Aquest any la Comunitat Valenciana serà la Comunitat autònoma convidada i Àustria el país, ocupant llocs preeminents a la Fira. Hi haurà tallers, demostracions del treball al torn, venda de la peça commemorativa, etc. L’espai dedicat a exposicions temporals del Museu Terracota acollirà les obres seleccionades i guanyadores del V Premi Biennal de Ceràmica i Terrissa. Vila de la Galera 2016, organitzat per l’Ajuntament de la Galera i el Museu Terracota, sota el patrocini de l’empresa DACAME.

El termini és obert fins el dia 31 de març de 2016

Més informació: Tel. 977 71 83 39

Cartell 1L’Ajuntament de la Galera, a través de la Regidoria de Cultura i Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera, sempre amb el mateix afany de conservació, valoració i difusió del seu valuós patrimoni terrisser, convoca el V Premi Biennal de Ceràmica i Terrissa. Vila de la Galera 2016.

L‘any 2008 va organitzar el I Primer Premi de Ceràmica Artística Vila de la Galera gràcies al patrocini de l’empresa DACAME S.L, i, gràcies a altres organismes i entitats bancàries. Degut a l’esforç econòmic que suposa per a una població tan petita , van decidir que aquest Premi seria de caràcter biennal, i, a més, que per a la propera edició, tenint en compte la tradició terrissera tan arrelada al, tindria dues modalitats: la ceràmica i la terrissa.

L’any 2012 vam celebrar la III edició del Premi sota el patrocini de DACAME S.L, va continuar amb les dues modalitats però amb una novetat, i, és que únicament van poder concórrer al concurs, els terrissers i ceramistes participants en la  Fira de la Terrissa de la Galera 2012, en l’edició del 2014 es va continuar amb les mateixes condicions i aquest 2016 tornem a comptar amb el patrocini de DACAME S.L, seguim amb les dues modalitats i seguim, també, amb la condició de que només poden concórrer al concurs, els terrissers i ceramistas participants en la “XXIII Fira de la Terrissa de la Galera 2016” Continue reading


  logo_tecno_piro-apaisat
Banner-iq2015-728x90px