Associació Ceramistes de Catalunya
Logo-Angela-Colls
festesoci Tarifes trimetrals 2015: Soci estándar: 40,50 €. Soci estudiant: 18 € Tarifes anuals: Soci col·laborador: 50 €. Subscriptor revista (2 números per anys): 18 €.  
banner-iQ2015-300x250px
logo acc lateral web (1)
exposicio-abril-acc

El somni entre dos mons - Esther Ramos

10/04/2018 - 13/05/2018

INAUGURACIÓ: 10/04 a les 19.00h

LLOC: Associació Ceramistes de Catalunya

C/Doctor Dou, 7 - Barcelona

L’ACC va néixer per la voluntat d’un petit grup de ceramistes professionals que tenien uns objectius comuns, i que es volien donar a conèixer davant l’administració i per l’interès de fer accions promocionals conjuntes. Aquest petit grup estava format per Joan Aromí, Carles Batallé, Manel Diestre, Teresa Gironès, Núria Pié i Xavier Oliveras. De la primera trobada va sorgir la voluntat ferma de tirar endavant i crear un grup professional degudament legalitzat.

Grup de ceramistesAquesta iniciativa va tenir un ressò extraordinari, afegint-s’hi en breu el col·lectiu de ceramistes de Sants, així com també el grup Coure de Girona. Aquesta resposta requeria d’una estructura col·lectiva organitzada. Es va organitzar per a tal fi, una primera trobada a les Cotxeres de Sants.

L’any 1985 i sota el lema “Per una associació de ceramistes” el dia 26 d’octubre de 1985 s’aplegaven al Museu de Ceràmica de Barcelona unes 200 persones vinculades a aquest món. Després de discussions acalorades i vitals s’acordà crear l’ACC; va ser un gran èxit.

El 1986 va ser constituïda per 60 socis.

Es va constituir una primera junta tenint com a president a Jaume Toldrà i com a vicepresident a Teresa Gironès, amb una premissa concreta: calia que fos una associació de caire cultural i sense afany de lucre. El nom que se li donava, després també d’un gran debat, era Associació Ceramistes de Catalunya.

Durant aquesta primera etapa, l’Associació va editar un catàleg de l’obra dels socis i a la vegada es van organitzar activitats com el “TALLER DE TARDOR” i van començar els intercanvis amb ceramistes d’altres països.

El primer local social situat al carrer Ecuador núm. 2 l’any 1986, era molt petit, com encara era l’associació, però que cobria la necessitat d’un espai de reunió, una petita secretaria, així com també un arxiu que avui ja dia té història. Tan sols estava obert dos dies a la setmana i va comptar amb la inestimable col·laboració de la Cristina Alabert que durant 12 anys seria el nexe de comunicació entre la junta directiva i els associats.

La nostra associació va anar creixent i necessitàvem un local on hi capiguéssim tots, poderi fer cursos, exposicions, etc. Al barri de Gracia, a la Plaça del Nord es va trobar el lloc ideal on ens varem traslladar l’any 1993 i durant 7 anys va ser la nostra Seu. A Gracia es varen fer diverses col·laboracions amb el barri, mitjançant la federació d’entitats i l’associació de veïns i ha quedat la nostra empremta a la Plaça de la Revolució en forma d’una xarranca de ceràmica adossada a terra.

L’any 2000 ens varem traslladar al carrer Doctor Dou, on seguim en l’actualitat. En aquest nou espai buscàvem tenir un espai cèntric i cridaner on s’hi poguessin fer exposicions, tenir biblioteca, llibreria, i fins i tot la possibilitat de poder obrir una botiga que formés part d’un espai cultural. És l’espai que avui us oferim.


  logo_tecno_piro-apaisat
Banner-iq2015-728x90px