Associació Ceramistes de Catalunya
Logo-Angela-Colls
festesoci Tarifes trimetrals 2015: Soci estándar: 40,50 €. Soci estudiant: 18 € Tarifes anuals: Soci col·laborador: 50 €. Subscriptor revista (2 números per anys): 18 €.  
banner-iQ2015-300x250px
logo acc lateral web (1)
exposicio-abril-acc

El somni entre dos mons - Esther Ramos

10/04/2018 - 13/05/2018

INAUGURACIÓ: 10/04 a les 19.00h

LLOC: Associació Ceramistes de Catalunya

C/Doctor Dou, 7 - Barcelona

Tres exposicions de ceràmica que es realitzaran durant el mes de juliol a Argentona, amb motiu de la Fira Internacional de Ceràmica – Argillà Argentona:

  • Fiorenza Pancino. Il cibo dell’anima (Museu del Càntir – del 7 de Juliol al 3 de Septembre)

Fiorenza - bols amb planta carnívora

Fiorenza Pancino, artista italiana formada en l’àmbit de la tradició ceràmica de Faenza, sempre ha declarat sentir-se una investigadora. Per a ella, la ceràmica ha estat un punt de partida ferm i segur, el privilegi de ser un art guiat pel “pensament de la mà” és reivindicat amb orgull encara avui. Com bé se sap, la complexitat dels procediments i de les tècniques ceràmiques pot comportar el que molts ceramistes sacrifiquin, en nom de l’ofici, aquelles categories estètiques indispensables a la indagació artística contemporània. No és aquest el cas de Fiorenza qui, explotant al màxim les possibilitats expressives de la majòlica, condueix la seva investigació cap a territoris sorprenentment originals, en els quals l’element primordial del recipient es converteix en proposta artística exquisidament actual.   PDF-Fiorenza Pancino

                                                                                        Josune Ruiz de Infante

  • Grand Tour. Alla scoperta della ceràmica clàssica italiana (Casa Gòtica – del 7 al 23 de Juliol)

GT-V

Gran Tour ofereix al públic una selecció d’objectes de ceràmica de representants de l’Associació Italiana de Ciutats de la Ceràmica (AiCC): obres d’art úniques fabricades amb els principis artístics i formals de l’antiga artesania artística. L’exposició es compon principalment de rèpliques reals de peces històriques i produccions inspirades en el gust tradicional, des d’objectes quotidians a d’altres purament decoratius.

Des del període Arcaic a la fi de l’Edat Mitjana, des del Renaixement fins al segle XVIII, des del Neoclassicisme a la Il·lustració, així com el “Liberty” (Modernisme), l’estil Deco i, finalment,  la recent influència del disseny, Itàlia és explicada a través de la ceràmica, en una varietat de formes i senyals diferents: de vegades preval l’element decoratiu, en d’altres és la figura, des d’esgrafiats a pinzellades, o l’element dominant pot ser el plàstic, modelat a mà o amb la tècnica del motlle.

pdf-Grand Tour

 Jean Blanchaert & Viola Emaldi

 

  • Cerámica femenina bereber del Rif (Saló de Pedra de l’antic Ajuntament – 7, 8 i 9 de Juliol)

foto ceramRif-BR

Tots sabem lo important que és per a qualsevol poble saber qui és, d’on prové i al seu torn poder-se situar al mapa de l’evolució humana i així compartir amb la seva gent, la part de la seva història. Gràcies a l’arqueologia podem saber moltes coses sobre els nostres avantpassats, els seus costums, la seva alimentació, les seves creences i com van evolucionar fins arribar als nostres dies. I aquests grans descobriments s’han aconseguit estudiant totes les restes trobades a les excavacions i la ceràmica són restes molt importants.

En la cultura amazic rifenya la terrisseria té nom de dona i des del neolític no pateix uns canvis importants ja que la seva situació geogràfica i el caràcter independent de la seva població produeix el seu aïllament dels nuclis en via de desenvolupament.   PDF-La Ceràmica Rifenya

María José Matos


  logo_tecno_piro-apaisat
Banner-iq2015-728x90px