Associació Ceramistes de Catalunya
Logo-Angela-Colls
festesoci Tarifes trimetrals 2015: Soci estándar: 40,50 €. Soci estudiant: 18 € Tarifes anuals: Soci col·laborador: 50 €. Subscriptor revista (2 números per anys): 18 €.  
banner-iQ2015-300x250px
logo acc lateral web (1)

The Beauty of Clay_dterra_Página_08

The Beauty of Clay

Mostra de joieria contemporània emmarcada en JOIA Art Jewelry Fair 2017. Sota el concepte de "la bellesa de l'argila", 14 artistes presenten una sèrie de joies, amb la ceràmica com a element protagonista.

PARTICIPANTS: Alicia Giráldez, Aline Berdichevsky, Blanca Torà Micheli, Eva Girbes, Gabriela Cohn, Imma Batalla, Judy McCaig, Laura Jener, Lola Gratacós, Núria Soley, Pilar Cotter, Roberta Ferreira, Tanja Fontane, Trinidad Contreras.

Inauguració: dijous 21 de setembre a las 19:30h Dates: 21.09. 2017 - 07.10. 2017 Curadoria: dterra (www.dterra.es) Lloc: Associació Ceramistes de Catalunya

Tres exposicions de ceràmica que es realitzaran durant el mes de juliol a Argentona, amb motiu de la Fira Internacional de Ceràmica – Argillà Argentona:

  • Fiorenza Pancino. Il cibo dell’anima (Museu del Càntir – del 7 de Juliol al 3 de Septembre)

Fiorenza - bols amb planta carnívora

Fiorenza Pancino, artista italiana formada en l’àmbit de la tradició ceràmica de Faenza, sempre ha declarat sentir-se una investigadora. Per a ella, la ceràmica ha estat un punt de partida ferm i segur, el privilegi de ser un art guiat pel “pensament de la mà” és reivindicat amb orgull encara avui. Com bé se sap, la complexitat dels procediments i de les tècniques ceràmiques pot comportar el que molts ceramistes sacrifiquin, en nom de l’ofici, aquelles categories estètiques indispensables a la indagació artística contemporània. No és aquest el cas de Fiorenza qui, explotant al màxim les possibilitats expressives de la majòlica, condueix la seva investigació cap a territoris sorprenentment originals, en els quals l’element primordial del recipient es converteix en proposta artística exquisidament actual.   PDF-Fiorenza Pancino

                                                                                        Josune Ruiz de Infante

  • Grand Tour. Alla scoperta della ceràmica clàssica italiana (Casa Gòtica – del 7 al 23 de Juliol)

GT-V

Gran Tour ofereix al públic una selecció d’objectes de ceràmica de representants de l’Associació Italiana de Ciutats de la Ceràmica (AiCC): obres d’art úniques fabricades amb els principis artístics i formals de l’antiga artesania artística. L’exposició es compon principalment de rèpliques reals de peces històriques i produccions inspirades en el gust tradicional, des d’objectes quotidians a d’altres purament decoratius.

Des del període Arcaic a la fi de l’Edat Mitjana, des del Renaixement fins al segle XVIII, des del Neoclassicisme a la Il·lustració, així com el “Liberty” (Modernisme), l’estil Deco i, finalment,  la recent influència del disseny, Itàlia és explicada a través de la ceràmica, en una varietat de formes i senyals diferents: de vegades preval l’element decoratiu, en d’altres és la figura, des d’esgrafiats a pinzellades, o l’element dominant pot ser el plàstic, modelat a mà o amb la tècnica del motlle.

pdf-Grand Tour

 Jean Blanchaert & Viola Emaldi

 

  • Cerámica femenina bereber del Rif (Saló de Pedra de l’antic Ajuntament – 7, 8 i 9 de Juliol)

foto ceramRif-BR

Tots sabem lo important que és per a qualsevol poble saber qui és, d’on prové i al seu torn poder-se situar al mapa de l’evolució humana i així compartir amb la seva gent, la part de la seva història. Gràcies a l’arqueologia podem saber moltes coses sobre els nostres avantpassats, els seus costums, la seva alimentació, les seves creences i com van evolucionar fins arribar als nostres dies. I aquests grans descobriments s’han aconseguit estudiant totes les restes trobades a les excavacions i la ceràmica són restes molt importants.

En la cultura amazic rifenya la terrisseria té nom de dona i des del neolític no pateix uns canvis importants ja que la seva situació geogràfica i el caràcter independent de la seva població produeix el seu aïllament dels nuclis en via de desenvolupament.   PDF-La Ceràmica Rifenya

María José Matos


  logo_tecno_piro-apaisat
Banner-iq2015-728x90px