Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

ESTATS

Una exposició de la ceramista Montse Llanas

L’Associació Ceramistes de Catalunya presenta a la seva sala d’exposicions l’últim treball de Montse Llanas.

La mostra acull peces realitzades amb pastes refractàries i esmalts d’elaboració pròpia, d’alta temperatura. Materials posats al servei de la cerca d’efectes i textures que emergeixen després de tres o quatre processos de cocció. Les textures, marca característica de les seves peces, donen identitat a la seva obra, que resulta matèrica, plena de força, expressivitat i personalitat.

Estats

Cóm els quatre elements, la terra, l’aire, l’aigua i el foc, conjuntament amb la manca d’oxigen i els gasos que es desprenen en la cuita, fan reaccionar els diferents materials, esdevenint resultats pràcticament incontrolables, inesperats i fascinants.

A la vegada vull relacionar aquests canvis d’estat matèrics amb els diferents estats que hom pot percebre al passejar entre mig d’aquests contenidors de continguts, que volen dir i expressar moltes coses i que l’espectador interactuarà amb ells, com si es tractés d’un joc.

Veure i després mirar atentament.

L’obra vol posar en dansa les funcions cognitives de l’individu, les emocions i els sentiments mitjançant els diferents «estats».

Montse Llanas

Montserrat Llanas (L’Hospitalet, 1959) és una de les ceramistes més conegudes i reconegudes de les terres penedesenques. Formada a l’Escola d’Arts i Oficis del Penedès i graduada en ceràmica per l’Escola Massana i l’Escola de Llotja, Montse Llanas ha seguit una trajectòria de compromís amb el món de la ceràmica i de les arts plàstiques. El 2007, es va llicenciar en Belles Arts en l’especialitat d’escultura i, des de fa més de 38 anys que es dedica professionalment a la docència de tècniques, procediments i materials ceràmics. L’any 2008 fou reconeguda com a Mestra Artesana per la Generalitat de Catalunya. En el seu llarg currículum hi consten premis i també una bona colla d’exposicions individuals i col·lectives.
Montse Llanas és membre de l’Associació de Ceramistes de Catalunya d’ençà la seva fundació, el 1986.

Exposició prorrogada fins al 17 de juliol

A la sala ACC

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top