Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Experimenta amb la ceràmica al Museu del Disseny

Activitat per a famílies amb nenes i nens de 6 a 12 anys, al Museu del Disseny de Barcelona

Dates i Horaris: diumenges, a les 11.30 h. Durada de 2 hores. Fins el diumenge, 24 abril 2022

L’equipament de Glòries ofereix l’activitat familiar amb una visita guiada i un taller que proposarà una reflexió sobre els materials de la nostra quotidianitat.

Abans no es desenvolupés la indústria del plàstic, a l’inici del segle XX, els útils domèstics –com ara la vaixella o els càntirs que mantenien fresca l’aigua a l’estiu– es feien d’argila, un material imprescindible per als nostres avantpassats i avantpassades. La ceràmica, l’art de fer aquests recipients amb argila en el forn, i de decorar-los delicadament, va donar peu a exemplars magnífics, com els que el Museu del Disseny de Barcelona atresora en la seva col·lecció d’arts decoratives.

Ara, el centre proposa una activitat familiar que no només us permetrà admirar aquestes peces, veritables obres d’art, sinó que inclourà un taller. Plat a plat començarà amb una visita a l’exposició permanent Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives (segles III al XIX), però no una visita qualsevol: l’activitat llegirà des de la contemporaneïtat aquesta col·lecció, per tal de fer reflexionar a petits i grans sobre els usos que els antics donaven als objectes de ceràmica i el lloc en què l’argila i altres materials orgànics han quedat relegats en els nostres dies, amb la proliferació de plàstics i productes sintètics. Actualment, la ceràmica va recuperant posicions per tractar-se d’un material sostenible i respectuós amb el medi ambient, però encara queda molt de camí per recórrer.

Després de la visita i d’aquest joc de comparacions entre l’argila i els diferents plàstics que utilitzem en la nostra vida quotidiana, serà el torn del taller: les famílies podran experimentar amb la ceràmica i les tècniques manuals, a partir de peces de plats de fang emmotllats. Participeu en Plat a plat: sortireu del museu amb una peça única i personal.

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top