Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Exposició 40° Iona Palau

“40°”, de la ceramista Iona Palau, és la nova exposició de la Peixera del Terracotta on es reivindica la bellesa de les formes imperfectes

 

Aquest divendres 20 d’octubre, a les 19:30 h, s’inaugura “40°”

A l’Espai “La Peixera” del Terracotta Museu, una exposició que presenta l’obra artística de la ceramista Iona Palau, una sèrie de peces que neix del seu projecte final d’investigació realitzat durant el Grau Superior de Ceràmica Artística a l’Escola Industrial de Barcelona.

La seva obra neix d’un exercici d’experimentació amb argiles vermelles, portant-les al límit fins a coure’ls a 1.200°, temperatura en la qual les peces modelades amb aquest material es deformen i pateixen allò que en el món ceràmic s’anomena deformació piroplàstica. Tot i que aquest fenomen habitualment es concep com un defecte, ja que la peça perd la forma inicial, en aquest cas la ceramista la busca deliberadament i intenta controlar-la generant diferents gruixos en les parets de les seves creacions.

Les peces de Iona Palau esdevenen una obra artística en el moment que la ceramista comença a veure’s reflectida en elles, i s’adona que la desfiguració que busca és en realitat una expressió de la deformació de la seva columna vertebral, amb una escoliosi de 40°. D’aquí el títol de l’exposició: “40°”.

Aquesta mostra reivindica la bellesa de les formes imperfectes, i trenca amb la idea convencional que la bellesa resideix en la simetria dels cossos i els objectes. En paraules de la mateixa ceramista, aquest procés creatiu “m’ha servit per a reconciliar-me amb la meva esquena i acceptar-la tal com és”.

+ info| Terracotta Museu 

Instagram | #TerracottaMuseu

Sis d’octubre, 99 | La Bisbal d’Empordà

Telf. 972 642 067

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top