Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

FRAGMENTS (i, o d’) ELEMENTS

Exposició individual de  la ceramista Yukiko Murata.

Formes repetitives suaus, porcellanes amb una clara influencia oriental, com no podria ser d’altra manera. Fent un breu recorregut anem entreveient que en cada una de les instal·lacions s’hi amaga una història.

Pedres aspres per les que corre l’aigua. Amb el temps, l’aigua és més plena de sorra i les pedres són més polides. Les gotes d’aigua per sí soles són vulnerables però gota a gota, amb constància, poden arribar a foradar una pedra. Yukiko dóna molta importància a la transformació dels elements: una llavor es transforma en planta que acaba tenint.

L’observació d’aquestes transformacions resten com fragments impresos en la seva ment. No sempre tindran un impacte immediat en les obres, sortiran en algun moment, potser observant una altra transformació, o potser no sortiran mai; el canvi és l’important. una flor que desprès es convertirà en fruit. No pots saber el canvi que es produirà només mirant la forma.

Trossos de vidre a l’interior dels bols. El dibuix del vidre no és a la superfície és a sota; el veiem perquè és transparent. Aquest és el llenguatge del material, com deu ser l’interior de qualsevol element si no és transparent?

La llum és efímera la volem agafar però s’escapa, no podem, no té forma concreta però existeix. També podem trobar petxines a la platja, no fan soroll però les posem a l’orella i sentim el so.

Els colors, les textures, el so fan visible i palpable allò invisible e impalpable. Subtilesa, observació, canvi, curiositat, caracteritzen l’obra d’aquesta dona que ens diu que quan els fragments connecten en el seu cap, actuen i transformen.

Mercè Coma

Del 31 de març al 8 de maig de 2016
A la Sala d’exposicions de l’ACC
Organitza: Associació Ceramistes de Catalunya

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top