Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

… VERGONYA, MOLTA VERGONYA

Exposició individual del ceramista Ramon Fort.

En els moments en que l’ACC em proposà l’exposició a la seva sala i vaig acceptar. Sovint, davant els fets que vivíem (i que continuen!!) em venia al cap un interrogant, el de com veurien les generacions precedents el nostre comportament davant la gent que intenta entrar, fugint de l’horror, al continent europeu. I amb això que un dia, casualment em trobo, en un article de l’escriptora Emma Riverola, una frase que em sembla punyent i clarificadora, una d’aquelles frases que et fan pensar: ”jo no ho sabria dir millor”. En el mateix moment, decideixo que aquesta frase serà l’eix vertebrador de l’exposició, la “peça” més important.

I a partir d’aquí sorgeixen les obres presentades. A l’entrada, pintada a la paret i amb gran format, la frase de l’Emma Riverola: “Un interrogant que sempre ens hem fet, en referència als camps nazis, com és possible que tants es dobleguessin davant de l’horror? Doncs van poder, com nosaltres, declarant-se impotents, acostumant-s’hi”.

Davant la porta, i fent incòmoda l’entrada, el “Mur de benvinguda”. Al fons de la sala, l’obra titulada “La mar d’en Kavafis, d’en Llach, d’en Serrat…” on un mar sembrat de creus ens fan reflexionar sobre en què hem convertit aquell mar cantat pels poetes. I en el mig de la sala, i com a petit homenatge a la gent que dedica temps i energies a la tasca solidària, tres peces de petit format, de títol “Niu-refugi”.

Del 19 d’octubre al 20 de novembre de 2016
A la Sala d’exposicions de l’ACC
Organitza: Associació Ceramistes de Catalunya

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top