Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Fernando Malo, guardonat amb el Premi Richard Driehaus de les Arts de la Construcció, en la categoria d’acabats

Els professionals distingits en aquesta edició, han estat: per a treballs de paleta i pedra picada, el mestre d’obra Jesús Adeva, de Toledo; en arts de la fusta, els fusters Agustín Castellanos i Ricardo Cambas, de León; a la categoria de acabats i altres treballs de la construcció tradicional, el mestre ceramista Fernando Malo, de Saragossa; i en la categoria de treballs del metall i del vidre, el mestre ferrer Ramón Recuero, de Toledo.

El premi en la categoria d’acabats i altres treballs de la construcció tradicional ha recaigut en Fernando Malo, que exerceix l’ofici de mestre ceramista des de fa més de quaranta anys. Fa més de dues dècades que té el seu taller a San Mateo de Gállego, un petit poble proper a la ciutat de Saragossa. Durant la seva llarga trajectòria ha intervingut en la restauració i recuperació dels elements ceràmics d’alguns dels principals monuments aragonesos, com ara la Parroquieta de la Seu, el Palau de l’Aljaferia, la Torre d’Utebo, la Catedral de Tarazona, o la Catedral de Osca, així com a l’Alhambra de Granada. En les seves intervencions pren com a referència els models històrics conservats als arrambadors, sòcols, terres, torres i façanes dels edificis per fer rèpliques perfectes. Aquestes han permès restituir i recuperar l’esplendor d’alguns dels conjunts ceràmics més importants de l’arquitectura mudèjar aragonesa.

 

+ infoPremios de las Artes de la Construcción

 

Exposició Arquitectura Atemporal 2022 a CentroCentro, Madrid, del 10 de juny al 7 de agost del 2022

Gràcies a la col·laboració amb CentroCentro, després del lliurament dels premis, s’inaugurarà en aquest espai cultural ubicat al Palau de Cibeles, l’exposició Arquitectura Atemporal 2022.

La mostra, comissarada per Alejandro García Hermida, estarà oberta al públic entre el 10 de juny i el 7 d’agost de 2022, a l’horari habitual d’obertura de CentroCentro i recull tant els treballs premiats al Concurs d’Arquitectura, així com els Premis Richard H. Driehaus de les Arts de la Construcció 2022.

 

+infoExposición Arquitectura Atemporal

 

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top