Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

FIRA ARGILLÀ ARGENTONA

2, 3 i 4 de juliol

Descarregar el programa  de la Fira

NOVA UBICACIÓ: Els expositors se situaran al pati de l’escola Bernat de Riudemeia, al centre de la vila, amb una extensió a la plaça de l’Església, on s’hi ubicaran els tallers i activitats educatives, així com les exposicions, a més del Museu del Càntir.

HORARIS: La fira s’iniciarà el divendres 2 de juliol a les 17:00h de la tarda i s’allargarà fins a les 22:00h del vespre. Dissabte i diumenge l’horari serà de 10:00h del matí a 10:00h del vespre, amb una aturada per dinar i descansar de 14:00 a 17:00h.

PARTICIPANTS: Per a la fira d’enguany s’han seleccionat 50 ceramistes, que procedeixen majoritàriament de Catalunya i la resta de l’estat espanyol, però també hi haurà representants de França, Portugal, Marroc, Itàlia, Polònia i Luxemburg.

EXPOSICIONS: Al museu s’hi presentarà una mostra titulada natuRareza, de ceràmiques d’Alberto Bustos, un dels autors de l’estat espanyol actualment amb major projecció internacional. L’altra exposició, que porta per títol Ararat es podrà veure a la Casa Gòtica i serà a càrrec de Marc Iturri, un dels ceramistes que més destaquen de l’actual panorama català i que té forts vincles amb Argentona, ja que és un dels professors de l’escola de ceràmica de la vila.

ACTIVITATS EDUCATIVES I TALLERS: A la zona d’activitats educatives de la plaça de l’Església s’hi podran veure demostracions de terrissa tradicional al torn, els més menuts podran participar als tallers de torn i fer la seva pròpia peça i els adults podran participar al taller de rakú el dissabte al vespre.

CINERÀMICA 2021: Dissabte i diumenge a les 4 de la tarda es presentaran diversos films sobre ceràmica dins la mostra “Cineràmica 2021”, que dedicarà la sessió de dissabte a Alberto Bustos i Marc Iturri i la sessió de diumenge es dedicarà a recordar a sis ceramistes que ens han deixat els darrers mesos, alguns a causa de la Covid, i que són: Jordi Aguadé, Isabel Barba Formosa, Maria Bofill, Elena Colmeiro, Ramon Gausset i Neus Segrià.

Descarregar el programa  de CINERÀMICA

TREPITJADA I MÚSICA: La fira es clourà, com sempre, el diumenge al vespre amb la trepitjada de fang. Altres activitats seran les visites guiades al museu, que enguany se’n faran quatre i les actuacions musicals a càrrec de l’associació Musicargentona.

CÀNTIR 2021 – AUTOR: OSCAR TUSQUETS: A més de tot el que s’ha explicat, al recinte de la fira i al museu també s’hi podrà adquirir el càntir de l’any 2021, obra de l’arquitecte i dissenyador Oscar Tusquets, que ha sorprès tothom amb una original proposta de càntir en forma d’elefant.

+info.: www.argilla.cat

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top