Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Gyeonggi Ceramics Biennal 2024 (GCB 2024)

Del 6 de setembre al 20 d’octubre

 

El 2024, la biennal internacional de ceràmica de Corea del Sud reflectirà com la ceràmica uneix la raça, la cultura i la història. La Korea Ceramic Foundation va presentar oficialment el tema detallat de la Gyeonggi Ceramics Biennal 2024 (GCB 2024), “TOGETHER_Montaigne’s Cat”, juntament amb la introducció del Programa d’Identitat de l’Event (EIP), que inclou el pòster i el logotip. Inspirat en el llibre Together: The Ritual, Pleasure, And Politics of Cooperation del sociòleg nord-americà Richard Sennett, el tema “JUNTS” aprofundeix en com els humans, com a Homo Faber (éssers fabricants d’eines), configuren les seves vides mitjançant esforços personals (habilitats) relacions socials (cooperació) i entorns físics (entorns urbans).

D’acord amb les idees de Sennett, la biennal d’enguany explora el concepte de convivència utilitzant la ceràmica, un mitjà que històricament ha enllaçat diverses races, cultures i històries. Examinant la importància de la unitat col·lectiva, l’esdeveniment pretén redescobrir les “habilitats perdudes de col·laboració” enmig dels conflictes socials i les incerteses de la societat moderna.

El subtítol, “El gat de Montaigne”, fa referència a una pregunta plantejada pel filòsof francès del segle XVI Michel De Montaigne als seus “Essais”, que va fer reflexionar sobre reconèixer les diferències entre un mateix i els altres i fomentar una cooperació més profunda.

Misun Rheem, director artístic de GCB 2024, va destacar que els conflictes ideològics, ètnics, religiosos, polítics i econòmics predominants, juntament amb qüestions contemporànies com l’alienació digital, la solitud i la indiferència, transcendeixen generacions. Això subratlla la necessitat d’explorar com la saviesa i la imaginació artística de la ceràmica i l’art poden reparar i reviure les “habilitats perdudes de cooperació” per a la convivència en la societat actual.

La biennal pretén mostrar diverses obres artístiques que tracten temes socials com la conservació del medi ambient, el benestar animal i la crisi climàtica (“Amb el món”), donant suport a grups marginats com les persones amb discapacitat, les minories sexuals i els immigrants (“Amb els altres”) i aprofundir en el món divers de l’autoexistència enmig dels reptes de l’era digital (“Amb mi mateix”). A més, l’EIP, inclòs el cartell, es va revelar el mateix dia.

El pòster, que presenta una representació metafòrica de la “juntura” a través de la imatge simbòlica d’un gat, subratlla la fusió de diversos elements com la natura, la tecnologia i la comunitat dins de l’art ceràmic. La tipografia, formada per diverses escultures, simbolitza el viatge de “Sol” a “Junts”.

La Biennal de Ceràmica de Gyeonggi 2024 està programada del 6 de setembre al 20 d’octubre, amb una durada de 45 dies a diverses ubicacions de la província de Gyeonggi, com ara Icheon, Yeoju i Gwangju.

+info: https://www.gmocca.org/

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top