Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Jim Bowling i Clive Eger presentaran les seves obres a la galeria CRETA Rome

Inauguració: 24 de maig a les 19 h.

Galeria CRETA Rome

via dei Delfini 17 – 00186 Roma

JIM BOWLING
TEXTURA GLOBAL

La feina d’aquest espectacle reflecteix les “textures” quotidianes que he experimentat a Roma. Art increïble, esglésies i icones culturals es combinen amb la decadència i la reconstrucció diària; diferents sons de múltiples dialectes i llengües es barregen en un cor tant dissonant com harmònic. L’antiguitat es juxtaposa contra el nou d’una manera que alhora sembla discordant i congruent. En aquest espectacle, intento traduir la meva experiència a través de superfícies de textures i capes de color, utilitzant la meva pròpia interpretació de figures putti com a vehicle narratiu.

Jim Bowling és un escultor que treballa en fang amb tècnica mixta; També és professor d’art al Departament d’art i història d’art de la Universitat Otterbein, a les àrees de ceràmica i escultura. Jim és graduat a la Ohio State University i va rebre el seu màster en ceràmica de la Kent State University. És membre del Consell Nacional sobre Educació en Arts Ceràmiques i és membre del patronat del Ohio Designer Craftsman / Ohio Craft Museum. Com a artista contemporani que treballa en fang i tècnica mixta, està arrelat en el material i l’artesania de la ceràmica, però se centra en enfocaments conceptuals per explorar la connexió entre superfície i forma en obres narratives basades en figures. La seva obra s’exposa a nivell local, regional i nacional.

CLIVE EGER
REDISCOVERY – RISCOPERTA

El meu desig de passar temps a C.R.E.T.A. ha estat trencar amb les limitacions de la ceràmica funcional i redescobrir l’alegria de l’argila i la seva capacitat d’assumir multitud de formes. Tot i que la influència de Roma a la feina sembla un tòpic, he descobert que és molt real i generalitzat. També m’he trobat influït per la proximitat del gueto que ha despertat la consciència del meu patrimoni jueu, la seva història i les seves tradicions. Les olles d’aquesta exposició són el punt de partida per a una nova direcció en el meu viatge amb la ceràmica i estic emocionada per la perspectiva d’on em portarà aquest viatge.

La meva fascinació per la ceràmica es remunta als meus dies d’estudiant quan vaig prendre classes com a distracció dels rigors dels meus estudis universitaris. Va ser molts anys abans que reprengués el treball amb argila el 1980.
Des d’aleshores he estat molt autodidacta i he trobat una gran satisfacció per aconseguir crear olles que resultin estèticament agradables i que siguin funcionals i pràctics per a l’ús i el gaudi quotidians. El tret de Raku és un gran interès i l’estètica de la ceràmica japonesa és una influència constant.

+ info: c.r.e.t.a. rome

+393335700674 / +393478024581

cretarome@gmail.com
www.cretarome.com

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top