del 24 de novembre al 8 de desembre Els audiovisuals es podran veure a…
Joan Panisello. 50 anys pastant fang
Joan Panisello celebra els seus 50 anys en la ceràmica amb diverses activitats de les que ens parla tot seguit:
Aquest curs 2017-2018 em ve al cap sovint que fa 50 anys, vaig matricular-me a l’Escola d’Art de Tortosa, cosa que ja tenia prevista de feia anys, per aprofundir en el món de l’art d’una forma seriosa i a nivell oficial. Va ser en retornar de treballar 2 anys de mestre a Sant Jaume d’Enveja per començar a fer-ho al Col·legi de la Immaculada al meu poble de Jesús.
Enguany tenia ganes de celebrar-ho participant en una exposició col·lectiva a la Xina (Museu de Taipé), amb motiu del Congrés de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica, metre seguiria preparant el projecte artístic que tinc amb el meu poble de Jesús.
De totes formes i amb quest mes d’abril que ha estat tant plujós i positiu a nivell meteorològic, ha fet també que una altra puja d’exposicions m’haja arribat en el termini de dues setmanes. El que havia de ser una exposició s’ha convertit en una dotzena. A més a més hi cal afegir per la mes de juny, dues performances sota el títol de SOCARREL, al Festival de Moissac (França) de la mà de Roberto Olivan i la seua companyia.
El dia 9 d’abril ja ha començat una exposició itinerant per les sis poblacions més importants d’Andorra: Exposició Art Camp Andorra – Col·lecció 2008. Aquesta mostra col·lectiva, organitzada per la UNESCO, portarà tres obres fetes per nosaltres i que actualment són propietat de la UNESCO, del Comú d’Ordino i de la Fundació BOMOSA, els tres espónsors dels ART CAMP. Els pobles per on s’exposaran les obres seran: Canillo, Ordino, La Massana, Andorra la Vella, Encamp i Escaldes-Engordany. L’exposició itinerant acabarà el 30 de desembre de 2018. Hi participarem amb tres obres del a Col·lecció BONOMI ARBRE-HOME
També participarem en una altra exposició a Corbera d’Ebre, dedicada als Drets Humans, amb motiu dels 80 anys de la Batalla de l’Ebre. Les obres formen part del Fons d’Art creat a partir de les 5 biennals que s’han fet els darrers 10 anys i en les que sempre hem participat. L’exposició ja es pot veure a l’església del Poble Vell i la inauguració oficial es farà la setmana del 25 de juliol, per Sant Jaume, coincidint amb els 80 anys del bombardeig que va deixar el poble destruït totalment. Hi participarem amb un plafó fet amb tècnica mixta de 200 x 100 cm.
Una altra exposició col·lectiva en la que participarem al mes de maig, serà a la Galeria Pictograma de Castelló amb motiu del trasllat d’aquesta galeria a una nova ubicació. Coincidirà la inauguració, el dia 11 de maig, amb la 12 edició de la Nit de les Arts i s’acabarà el 22 de juny. Hi participarem amb diversos plafons cuits amb la tècnica del raku.
També tenim previst participar als mesos de maig i juny, en dues exposicions col·lectives a la CT Art Galery, de Reus, coincidint amb l’exposició de primavera i amb la Festa Major. Serà la primera vegada que exposen en aquesta galeria. Hi portarem una selecció de 5 obres asimètriques i cinc més cuites amb la tècnica de raku.
Al desembre participarem en l’exposició col·lectiva que cada any organitza l’Associació de Ceramistes de Catalunya amb els seus socis, a la Sala d’exposicions de l’ACC a Barcelona.
Per acabar i tal com teníem previst, participarem al setembre i octubre, amb motiu del Congrés Internacional de Ceràmica 2018, en l’exposició lliure dedicada a tots membres de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica que se celebrarà al New Taipei City Yingge Ceramics Museum (XINA). També tindrem obra en una altra exposició al mateix museu, per a la que hem hagut de presentar un dossier i ser admès el nostre projecte. El tema se centra en la redefinició i el reexamen de l’ànima oriental, el chi o la força vital. Reubicat como la “Nueva Orientalia”, el tema està destinat a capturar l’essència de lo que constitueixen els milers d’anys d’influència i impacte del temperament asiàtic y el seu efecte sobre la nostra percepció i interpretació global de l’esperit oriental. Al mateix New Taipei City Yingge Ceramics Museum (XINA) hi tindrem l’obra “CRISÀLIDA”, una des millors de la darrera col·lecció, Esteles de Vida.