Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Jornades “Recordant a Manuel González Martí i Amelia Cuñat Monleón”

75è aniversari del Museu Nacional de Ceràmica (1947-2022) i 50è aniversari de la mort de Manuel González Martí (1877-1972)

 

El Museu Nacional de Ceràmica es va fundar el 7 de febrer de 1947 per la donació de la col·lecció de ceràmica del senyor Manuel González Martí (1877-1972) a l’Estat espanyol. El 2022 es compleixen per tant 75 anys de vida del Museu, data coincident amb els 50 anys de la mort del seu fundador, el 4 de gener de 1972.

No obstant, el senyor Manuel va manifestar que la col·lecció va ser un llegat també de la seva dona, la senyora Amèlia Cuñat i Monleón (1878-1946), morta el juliol de 1946, que malauradament no va poder viure el naixement del Museu.

Desitgem rememorar els nostres fundadors, el seu context històric, cultural i artístic en aquest aniversari pel que el Museu ha preparat activitats que convoquem en col·laboració amb la Universitat de València, institució a la qual pertanyen nombrosos professors convidats, amb la finalitat que serveixi també per donar a conèixer aquesta acció entre els alumnes i les alumnes de la mateixa com a curs docent.

El curs-seminari sobre González Martí, la seva personalitat i el seu temps, es coorganitza amb la Universitat de València durant tres setmanes, els dilluns 7, 14 i 21 de novembre. Presenta 18 conferències en què professors i intel·lectuals desgranaran en sis sessions aspectes en què Manuel González Martí i Amelia Cuñat i Monleón van participar o van tenir un important protagonisme: el valencianisme, la literatura popular, la caricatura i la il·lustració gràfica, la creació artística, l’ensenyament i el col·leccionisme i la museologia.

S’espera abordar les múltiples inquietuds que van moure els nostres donants al llarg de la seva vida, recordant les paraules de Juan Lacomba que el 1924 qualificava Manuel González Martí com a home de «personalitat proteica».

Dates: Dilluns 7, 14 i 21 de novembre. Saló de ball, Museu Nacional de Ceràmica

Lloc: Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries “González Martí”
c/ Poeta Querol, 2
46002 València
Tel: 96 351 63 92
informacion.mceramica@cultura.gob.es

 

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top