Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

L’Art del Torn

Inauguració: 6 de febrer de 2019, a les 19 h.

En aquesta exposició podem gaudir de l’obra realitzada per l’artista Esteva Casellas. És una obra inspirada en la cultura grecoromana on ell ha anat desenvolupant la creativitat i la sensibilitat reflectint-les a cada peça de ceràmica.
En un procés constant d’experimentació, l’artista no ha parat mai de buscar les millors terres, fangs, per tronar-hi variats colors, textures i densitats.
La major part de la seva obra, a banda de l’escultura en fang, ha estat al torn.
De molt jove ca recuperar un antic torn de fusta del segle XVII i el va restaurar. A partir d’aquí el torn va ser la seva principal eina d’expressió, de creació, d’imaginació i experimentació.
El foc és responsable també del color i dels infinits tons en les peces. L’Esteva es va fabricar un forn a semblança dels antics, de flama  directa, que cou les peces entre 900°C i 1100 °C de temperatura. Cada fornada és un misteri, una sorpresa al desenfornar les peces.
Un altre element és la cera d’abella, que recull a casa d’un amic apicultor, per polir i deixar acabada la peça.
Una obra cremada amb els elements de la natura, el foc, la terra, la cera, i sobretot amb les subtils mans de l’Esteva i del seu enginy, la seva inspiració i la seva destresa al torn.

Lloc: Espai dels Amics del Museu de Girona

C/ Ciutadans, 18 – Girona

Horaris: de dilluns a divendres de 16.30 a 20 h.

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top