Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Leena Mäki-Patola. Of the Same World

Of the Same World (Del mateix món). Fins el 16 d’octubre a Finlàndia.

 

“Em desperto en una realitat diferent. Tot sembla ser diferent. No puc arribar al món d’ahir. El lloc és el mateix. Això és tot el que puc reconèixer. És aquest el mateix món on vaig anar a dormir ahir?”

La juxapació és una característica freqüent a l’obra de Leena Mäki-Patola. La fortuna, la desgràcia i la imprevisibilitat han estat durant molt de temps temes essencials. Les seves peces provenen d’esdeveniments quotidians del món. Amb regularitat projecta aquests esdeveniments en el seu art. L’exposició Del mateix món tracta sobre la guerra i la pau. Capta com l’experiència del món i l’existència poden capgirar-se en un segon. L’exposició mostra els contraris. El temps i l’atemporal, el bé i el mal, el silenci i el soroll, la pau i la destrucció. Xoc entre blancs i vermells. L’equilibri vacil·la.

Leena Mäki-Patola és una artista de Varkaus. El 1983 es ​​va graduar al Departament de Ceràmica de la Universitat d’Art i Disseny d’Hèlsinki (UIAH), la predecessora de l’actual Universitat Aalto. Està especialitzada en ceràmica, però també treballa amb altres mitjans i tècniques per aconseguir el resultat desitjat.

L’obra de Mäki-Patola es pot trobar a la Col·lecció Estatal de Dipòsits d’Art, al Museu de Disseny Finlandès, al Museu d’Artesania de Finlàndia i al Museu d’Art Kuopio. El 2022, va rebre una pensió d’artista estatal.

GalleriA
Kauppakatu 35, Kuopio
+ infoInstagram.com/galleria_kuopio
facebook.com/GalleriA.Kuopio

Galleria Ars Libera
Maaherrankatu 3, Kuopio
+ infowww.arslibera.com/galleria
Instagram.com/galleria.arslibera
facebook.com/galleria.arslibera

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top