Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

“L’espai imaginat” de Teresa Aparicio

Del 29 d’abril al 5 de juny de 2022, al Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera

 

Teresa en aquest “Espai imaginat” crea el seus propis planetes. Composicions realitzades en diferents tècniques ceràmiques que parteixen d’una forma esfèrica i transforma en formes geomètriques diverses, destacant un centre en la composició (el que en astronomia seria el cos celeste) i al voltant d’aquesta gira la resta de l’obra.

Per crear el seu propi planetari, format de nou obres, com els nou planetes que conformen el sistema solar, utilitza principalment el gres que dona consistència i durabilitat a les peces així com una aparença pètria que d’alguna manera ens evoca l’aspecte d’aquests astres sense llum. La utilització d’esmalts i òxids atorguen a la peça uns colors similars als dels planetes reals mentre que el llustre i els seus tocs metàl·lics confereixen més realisme a cadascun d’aquests planetes imaginaris i finalment la màgia del foc ho modifica tot, aconseguint que ens situem en aquest planetari propi on cada composició orbita per sí sola i té vida pròpia.

Cada peça, cuidada, ben acabada i impol·luta, ens transporta a aquest espai immens, incommensurable, inassolible, llunyà, desconegut i misteriós que és la via làctia. Bellesa, elegància, austeritat plena de matisos i distinció vessa de cadascun d’aquests planetes farcits de sensacions que ens permeten aturar-nos un moment i reflexionar sobre la magnitud del nostre Univers, cosa que sovint se’ns oblida ja que ens creiem únics. Teresa ens farà partícips del seu “Espai Imaginat” i ens farà adonar de quan important i extraordinari és tot allò que ens envolta posant en valor aquest univers moltes vegades menystingut.

Laigua, la terra, el foc i l’aire, components bàsics de tot allò que existeix, es revelen de forma diàfana a través de les diferents peces creades per Teresa que convivint amb els atuells de terrissa sobris i majestuosos de l’espai permanent del nostre centre, aportaran un magne plaer al nostres sentits alhora que ens ajudaran a rumiar sobre tot allò que ens envolta i que sovint eludim.

Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera

977 71 83 39

terracota@galera.cat

+ info: www.galera.cat

 

 

 

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top