Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

MARGES de Carme Malaret

Intervenció artística de Carme Malaret a l’Espai Lliure de Creació

 

Notes d’un procés creatiu

Tot va començar amb l’impacte visual que em va produir la contemplació dels camps del Pla d’Urgell. Hectàrees de cultius de cereals torrats per aquell sol de juliol del 2019. Monocultius que uniformaven un territori. Em va cridar l’atenció les petites franges verdes que separaven els terrals i trencaven la monotonia del paisatge. Espais limítrofs, fronterers on proliferaven els ecosistemes més diversos.

La meva quotidianitat transcorre en una geografia urbana. La percepció de com s’articula un paisatge amb les parts altes dels edificis, aquests no llocs dels immobles on proliferen construccions de gran riquesa formal. Aquest va ser l’incentiu perquè em  posés a treballar.

Una pandèmia em va permetre disposar del temps per avançar  en la construcció de petits volums que recorden usos industrials. Un temps pausat que ha de menester l’argila per bastir formes geomètriques. Un temps necessari per estructurar el relat.

Confrontant l’observació dels dos  hàbitats, vaig adonar-me que tenien el denominador comú d’espais marginals.

La instal·lació MARGES explora  i posa en valor l’existència d’aquests espais perifèrics lluny dels focus dels  mass media, reflexiona sobre la idea de cultiu, cultivar, cultura i proposa preguntes: On trobem la cultura actualment en la uniformitat dels monocultius? O en els ecosistemes de les marjades?

Sant Just Desvern, novembre del 2022
Carme Malaret

Del 24 de novembre al 4 de desembre de 2022

Espai de Lliure Creació Carme Malaret
Bonavista, 105
08960 Sant Just Desvern
Tel: 933 716 402

Horaris: feiners de 18 a 20h i dissabte i diumenge de 12 a 14h

+ info: carmemalaretbolgspot.com

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top