Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

MARIA ORIZA “La certeza oculta”

Del 7 de juliol al 17 de setembre de 2023 al Museu del Càntir d’Argentona

 

Inauguració: divendres 7 de juliol a les 18h al Museu

 

A l’exposició La certeza oculta, dibuix i escultura, pla i volum, es parlen. Així Oriza crea un llenguatge propi, en que la fluïdesa de la forma construeix nous significats. Les línies, xarxes i elements reiterats a la superfície no només accentuen la silueta de l’escultura, li donen un nou sentit.

L’obra d’Oriza ha estat present tant a exposicions individuals com a nombroses mostres col·lectives a Espanya, França, Itàlia, Anglaterra, Països Baixos, Japó i Xina. El seu treball ha estat reconegut amb diversos premis i la seva obra ha estat publicada a Espanya, Alemanya, Itàlia, Xina, Estats Units o Xile.

Ara, en el context de la Fira Argillà, la seva obra aterra a Argentona. Durant els dies de la fira Argillà Argentona, la mateixa artista estarà a càrrec de les visites guiades a l’exposició, dissabte i diumenge a les 13h. També serà present al Cineràmica d’enguany, per participar en el col·loqui de la sessió de cinema dedicada a la seva obra.

María Oriza Pérez (Aranda del Duero, 1964) és una de les grans ceramistes contemporànies de l’estat espanyol, amb una tècnica molt refinada i una producció de gran personalitat, que la fa absolutament única i diferenciada. L’artista, que resideix i té el seu taller a Madrid, gairebé mai ha exposat a Catalunya, per la qual cosa la seva exposició a Argentona és tant una fita a destacar a nivell professional i personal de l’autora com un esdeveniment important per al públic català. La seva ceràmica a Madrid, a la dècada dels vuitanta, li va proporcionar la base tècnica per a posteriorment centrar-se en la investigació del mètode, a partir del qual desenvoluparà la seva creació artística, amb una visió única i personal de l’escultura. Als anys 90 experimenta amb diversos materials, com el ferro, el formigó, el polièster i el gres, fins que finalment troba en la ceràmica el material que més s’adapta al seu estil experimental i ple de personalitat. Com la autora expressa:

La ceràmica és el material més abundant a la Terra després de l’aigua, és plena d’energia i possibilitats, és infinita, com un llenç blanc.

Museu del Càntir
Plaça de l’Església, 9
08310 Argentona (Maresme)

Tèlefon museu: 93 797 21 52
+info: correu@museucantir.org

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top