Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Marit Tingleff

L’artista i ceramista noruega Marit Tingleff, és coneguda per les seves grans obres que difuminen la línia entre la ceramica i la pintura. Com treballa? és important l’art?

Marit Tingleff crea peces molt grans de terrissa i estén la capacitat de càrrega del material fins al punt de ruptura. Modela el treball amb tècnica del xurro en un forma d’utilització  desenvolupada per si mateixa, que elimina la textura un cop la superfície és prou estable. Les esquerdes que es produeixen passen a formar part de l’expressió. Les seves més grans poden pesar de 350 a 400 quilos.

L’expressivitat i l’espontaneïtat caracteritzen la seva obra. Deixant que el recobriment gotegui i funcioni capa per capa sobre la superfície d’argila semiseca, rentant-lo parcialment i afegint-ne una nova, apareix una expressió rica i pintoresca. Ella ho reforça en algunes obres amb efectes de llum i ombra mitjançant relleus o formes dobles i perforades.

Esperem que us agradi!

Productor: Maria Tripodianos
Editor: Paul Johannessen

El vídeo está produït per KODE Art Museums and Composers ‘Homes i Sørlandets Kunstmuseum, durant dos dies van seguir de prop a Tingleff treballant al seu taller de Hønefoss.

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top