Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

MARTÍN MCWILLIAM

Martin va néixer a Sud-àfrica el 1957 de pares escocesos / alemanys. La família va tornar a Regne Unit quan ell tenia nou anys. A l’escola secundària se li va presentar la idea japonesa de “la bellesa en la imperfecció”. Després d’un any de fundació a Bournemouth i Poole College of Art (Dorset) va començar com el primer aprenent al Dartington Pottery Training Workshop a Devon. Després, en 1983, amb cinc anys d’experiència en tallers europeus i japonesos, va establir el seu propi estudi en el nord d’Alemanya.

Amb seu a Alemanya, Martin és un artista aclamat internacionalment, amb peces guardonades en museus i galeries de tot el món.

Martin descriu el seu treball com a ‘Argila – Aigua – Fusta – Foc – Espai’. Aquests cinc elements es sintetitzen per crear un tipus de treball artifici invertit, aparentment excavat o revelat, i a el mateix temps disminuint la tercera dimensió.

“En el meu univers personal ha una realitat espai-temps tancada en aquestes formes simples d’argila: el pot i el bol com a formes arquetípiques. Vaig sentir que van molt més profund del que podem imaginar. Quina gran canvi cultural ha d’haver estat quan vam començar a emmagatzemar i compartir aliments en aquestes formes simples. He estat considerant una història d’errors. lliscant en un nou espai, passant de tractar de copiar el treball que tant m’agradava a més la idea d’ells i tota la bellesa i les deficiències de l’argila , l’aigua i el foc. en lloc d’imitar, treball en la re-presentació. Recentment m’ha encantat notar el canvi en l’enfocament de la restauració de vaixells. en lloc d’intentar tapar les àrees que falten, es deixa un espai per que la seva imaginació l’ompli.”

Per saber-ne més sobre l’artista: www.martin-mcwilliam.net

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top