Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Martine Le Fur a la Peixera

Del 21 d’octubre de 2022 al 15 de gener de 2023 al Terracota Museu

 

La ceramista Martine Le Fur presenta el resultat de la seva estada artística a la Bisbal d’Empordà

La sala d’exposicions de “La Peixera” mostra el resultat de la primera residència artística que s’ha dut a terme a l’espai taller que l’Associació de Ceramistes de la Bisbal disposa al Terracotta Museu. L’artista escollida per realitzar aquesta primera estada ha estat la ceramista francesa Martine Le Fur, que durant tot el mes de setembre va estar treballant en l’exposició que ha titulat “Arquitectura d’una amnèsia”. L’acte inaugural serà el divendres 21 d’octubre a les 19:30 h.

Nascuda el 1957, Martine Le Fur treballa amb l’argila des dels setze anys, va ingressar el 1977 a l’Escola de Belles Arts de Rouen (Normandia, França). Propiciada per la seva curiositat innata i la seva voluntat d’innovació constant, els seus estudis acadèmics van ser la base per buscar només experiències i fer un gir radical, allunyant-se de l’academicisme. La recerca de la ceramista parteix de dialogar amb els materials fins a trobar un llenguatge propi on tan important és la forma com el material emprat. En paraules seves: “L’experimentació obre les portes a un procés d’aprenentatge que no s’atura mai. És llavors quan, amb tota legitimitat, puc anar més enllà de les prohibicions i combinar materials tradicionalment incompatibles”.

El 1988 va presentar la seva primera exposició en solitari, i des de llavors ha exposat arreu d’Europa i, ocasionalment, a Corea. Té obra en col·leccions públiques de França i ha rebut multitud de premis i reconeixements per la seva obra tant en fires com en diferents esdeveniments especialitzats en ceràmica.

L’exposició que presenta Martine Le Fur forma part del cicle d’exposicions temporals que l’Associació de Ceramistes de la Bisbal comissaria a l’espai “La Peixera” per a la difusió de la ceràmica artística contemporània. Es podrà visitar fins al 15 de gener de 2023.

Terracotta Museu
Sis d’Octubre,
17100 La Bisbal d’Empordà
Telèfon: 972 642 067
terracottamuseu@labisbal.cat

+ infowww.terracottamuseu.cat

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top